”Amanta”, de A. D. Hertz – Teatrul National Bucuresti

Afis-Amanta

Luni, 21 martie 2016, de la ora 19:30, in sala mare a Teatrului National Iasi, sunteți așteptați să vedeți spectacolul ”Amanta” , adaptare dupa ”Incurca lume” de A.D. Hertz, în regia lui Armand Calinovici (Armand Calotă).

Este un proiect de suflet al actorului Teatrului Național din București, Armand Calotă – care împlinește astfel ultima dorință a mătușii sale, marea actriță a teatrului românesc, Elvira Godeanu – punerea în scenă a acestei comedii savuroase în care actrița și-ar fi dorit să joace rolul titular: „Armand dragă, principiile mele în viață după care m-am ghidat au fost: modestia, bunătatea, respectul … și cum se spune la Târgu-Jiu (a făcut clasele primare acolo)… am stat în banca mea! Un mare artist fără caracter devine perisabil după moartea lui! Am vrut să joc “amanta” în piesa lui Herz pentru că era ceva ce nimeni nu mă credea în stare! Când apăream pe scenă, emblema de Marea Doamnă a Teatrului mă ambiționa să joc și roluri de asemenea factură!

CONCURS

Castiga invitatii la spectacol! Trimite raspunsul la intrebarea: Cine semneaza regia acestui spectacol? pe adresa iasifun@ziaruldeiasi.ro, pana joi, 17 martie 2016, ora 12:00. Precizati si un numar de telefon!

UPDATE CONCURS: Invitatiile duble au fost castigate de Radu Tiu si Liviu Angheluta!

Comedia ”AMANTA” in regia lui Armand Calinovici, o adaptare dupa celebra lucrare ”Incurca lume” de A.D. Hertz va fi pusa in scena de artisti de notorietate, iubiti de public pentru rolurile de exceptie interpretate in numeroase filme si piese de teatru din aria comediei: Magda CATONE, Ilinca GOIA, Monica DAVIDESCU, Armand CALOTĂ, Dorin ANDONE, Marius RIZEA, Gavril PĂTRU. O distributie exceptionala ce va readuce zambetul pe buzele tuturor spectatorilor.

Actiunea se desfasoara la inceputul secolului XX…  In zori, avocatul Emil Strambuleanu se intoarce acasa cu o trasura…. Uuups… Didina nu doarme. E… furioasa! Cati dintre dumneavoastra nu ati pregatit o minciuna cand ati lipsit o noapte din patul conjugal, pentru a o folosi in fata nevestei ravasite?! Dar ce faci atunci cand minciuna, o inventie de moment folosita de avocat, se transforma in realitate si te trezesti cu amanta in propria casa! Hai sa vedem pe unde scoti camasa… cand in familie cumnatul e… PROCUROR!

Suneteti asteptati la spectacolul ”AMANTA” de A.D. Hertz pentru a afla impreuna cum va iesi dintr-un astfel de cosmar conjugal avocatul…infidel!

BILETE

Prețuri bilete: 60, 80 și 100 de lei/pers. Biletele se pot procura de la: Agenția Operei (Foaierul Teatrului Național) – Program: 10:00-18:00; Agenția Teatrului Național (str. Ștefan cel Mare, vis-a-vis de cub)  – Tel: 0232.255.999 sau online de pe eventim.ro.

INFO

Agentia Turneelor Nationale

www.agentiaturneelornationale.tk

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: