Am invins Croatia in Fed Cup

Irina-Camelia Begu, Simona Halep si Mihaela Buzarnescu, coordonate de pe banca de Catalina Cristea si antrenate de Sever Dron, au obtinut prima victorie a Grupei D, zona Europa/Africa, din cadrul Cupei Federatiei, competitie ce se desfasoara in Eliat, Israel.

Echipa Romaniei la Fed Cup

Echipa Romaniei la Fed Cup

Prima in febra competitiei a intrat Simona Halep, sportiva noastra clasata in ierarhia mondiala pe locul 60. Ea a intalnit-o pe a 203-a sportiva a lumii, Ani Mijacika. Constanteanca s-a impus cu un dubu 6-2 si a adus reprezentativei noastre primul punct.

A doua disputa le-a adus fata in fata pe Irina Begu, pozitia 45 WTA, si pe Petra Martic, locul 66 WTA. La prima intalnire directa si separate de peste 20 de pozitii in ierarhia mondiala, castig de cauza a avut liderul echipei Croatiei, Martic impunandu-se dupa un meci foarte echilibrat, incheiat in decisiv cu scorul de 6-4,1-6,6-3.

Egalitate dupa partidele individuale, astfel ca punctul decisiv avea sa se decida in partida de dublu, acolo unde Romania le-a trimis in teren pe Simona Halep si Irina Begu, iar Croatia a format dublul tot din sportivele participante si la simplu, Petra Martic si Ani Mijacika.

In proba de dublu, tiebreak-ul a facut diferenta intre cele doua echipe. 7-6(2),7-6(6) si tara noastra a pasit cu dreptul in acest an in Cupa Federatiei, competitie in care vom intalni in continuare reprezentativa Luxemburgului, tara ce a pierdut fara drept de apel in fata Poloniei.

Castigatoarele celor patru grupe ale zonei Europa/Africa vor disputa un meci de baraj pentru cele doua locuri care obtin calificarea in Grupa a II-a valorica.

Sursa:tenisdecamp.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: ,

Scrie un comentariu: