Alina Aldea @ Arte Laguna Prize 2018, Veneţia

Lucrarea “Out of The Black” a artistei Alina Aldea a fost selectată pentru participarea în cadrul expoziției internaționale Arte Laguna Prize 2018, a XII-a ediție, ce urmează a se desfășura în perioada 17 martie – 8 aprilie, în spaţiul Nappe dell’Arsenale, Veneția, Italia.

În urma selecției finale urmează a fi expuse 115 lucrări din medii diferite de reprezentare artistică: pictură, sculptură și instalație, fotografie, land art, urban art, performance, video art, virtual art și grafică digitală.

“Out of The Black”, expusă în 2017 în cadrul expoziției personale din București la Galeria Kube Musette, este una dintre cele 25 de lucrări finaliste la categoria sculptură și instalație. “Lucrarea problematizează imagistic matrix-ul, alienarea și hibridizarea prin sintaxe ce evocă deopotrivă prezența și ipostaza virtuală a acesteia” (Alina Aldea).

Arte Laguna Prize este o manifestare cultural – artistică înscrisă pe harta evenimentelor majore internaționale. La această ediție juriul este format din: Igor Zanti (IT) – curator și critic de artă, președintele juriului Arte Laguna Prize 2018, Domenico De Chirico (IT) – curator independent, Caroline Corbetta (IT) – curator independent, Denis Curti (IT) – director artistic Casa dei Tre Oci, Veneția, Nicolangelo Gegelormini (IT) – regizor de film, Emanuele Montibeller (IT) – director artistic Arte Stella, Trentino, Simone Pallotta (IT) – curator pentru public si land art, Nadim Samman (GB) – curator și istoric de artă, Manuel Segade (ES) – director al Centrului de Arte Dos de Mayo, Madrid, Ekaterina Shcherbakova (RU) – curator și istoric de artă și Eva Wittocx (BE) – curator senior la M-Museum, Lovanio.

De-a lungul anilor, la acest semnificativ eveniment artistic ce se desfăşoară în oraşul din lagună, au participat numeroşi artişti români, Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia având o colaborare strânsă cu organizatorii evenimentului.

Alina Aldea, doctor în arte vizuale, este o artistă cu un discurs artistic complex, articulat prin materiale convenționale dar și neconvenționale. Formele ei de reprezentare se regăsesc în lucrări de grafică, sculptură, obiect, instalaţie și design interior. A participat la expoziții în țară și în străinatate (Italia, Japonia, Suedia), dintre cele mai recente amintim: “Out of Borders” – Venice International Experimental Art Festival, Italia – 2016, „Out Of The Black”, Galeria Kube Musette, București – 2017, Bienala de la Florența, ediția a XI-a – 2017. Lucrări care îi aparțin fac parte din colecția permanentă a Muzeului Național de Artă Contemporană din București.

INFO

ICR VENETIA

www.icr.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: