Alege un blat de lucru din bambus

Blat de lucru - Bambus

Un blat de lucru din bambus va schimba in bine imaginea bucatariei tale.

Iti doresti un blat de bucatarie practic si estetic? Bambusul este exotic, rezistent si eco-friendly. Iata 5 motive pentru a alege un blat de lucru din acest material:

– Aspectul pe care bambusul il da oricarei suprafete este incomparabil. Un blat de lucru din bambus va schimba per total imaginea bucatariei tale. Este la fel de calduros si primitor ca orice alt lemn, insa are o eleganta aparte.- Desi finisajele din lemn arata mult mai bine decit gresia sau faianta, de exemplu, ele sint mult mai predispuse distrugerii, in special la temperaturi mari. Insa, acest lucru nu se va intimpla in cazul bambusului. Acesta este rezistent la caldura, astfel incit puteti pune orice recipient fierbinte pe suprafata lui fara nici o problema.

– De asemenea, bambusul este rezistent la abraziuni. Avind in vedere ca se afla intr-o zona cu „trafic” intens, cum este bucataria, acesta poate suferi mici zgirieturi. Aceste „incidente” se pot repara foarte simplu printr-un proces de sablare (a curata, a netezi sau a face sa devina mata suprafata pieselor metalice cu ajutorul unui jet de nisip improscat cu aer comprimat) si lustruire. Va arata ca nou!

– Un alt atu al blaturilor de bambus este acela ca sint foarte rezistente la umezeala/apa si la formarea mucegaiului. Apa de pe suprafata lor se va evapora pur si simplu sau poate fi stearsa cu un prosop absorbant, fara ca bambusul sa fie afectat. In plus, bambusul nu sufera modificari in timp determinate de temperaturile din bucatarie.

– Nu in ultimul rind, bambusul este un material ecologic, creste foarte repede, iar adezivii folositi la confectionarea blaturilor sint netoxici.

Sursa: Catalina Coca – casamea.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: , ,

1 comentariu la “Alege un blat de lucru din bambus”

  1. bucatariicom says:

    Detalii complete despre tipurile de blaturi si caracteristicile acestora gasiti aici.

Scrie un comentariu: