Al doilea eveniment din cadrul campaniei „România – 15 ani în NATO. 70 de ani de la înfiinţarea Organizaţiei Nord-Atlantice”, la Iași

Concursul de grafică cu tema „România în NATO-15 ani.70 de ani de la înfiinţarea Organizaţiei Nord-Atlantice” va fi lansat joi, 11 aprilie, începând cu ora 10.00, la Galeria UNIVERSITAS a Universităţii Naționale de Arte “George Enescu”, din Iași.

Acesta este cel de-al doilea eveniment public al campaniei „#WeAreNATO: România – 15 ani în NATO.70 de ani de la înfiinţarea Organizaţiei Nord-Atlantice”.

Concursul reprezintă o provocare adresată studenților din instituțiile de învățământ superior cu programe de studii din ramura de științe și arte, care vor trebui să realizeze lucrări, circumscrise temei, în tehnicile graficii tradiționale (acuarelă, guașă, tempera, pastel, tuș, gravură) sau digitale – realizate prin intermediul unui soft specializat.

În anul 2019 se împlinesc 15 ani de la aderarea României la NATO şi 70 de ani de la înfiinţarea Alianței Nord-Atlantice, prilej cu care Ministerul Apărării Naţionale, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Educaţiei Naţionale, organizează o serie de evenimente publice.

De asemenea, campania de informare publică #WeAreNATO continuă şi în acest an în România. Campania se organizează în mai multe ţări aliate şi îşi propune să crească încrederea publicului tânăr în capacitatea structurilor Alianţei de a proteja populaţia şi teritoriul aliat şi se concentrează, în special, pe facilitarea accesului tinerilor la informaţii despre NATO prin manifestări dedicate acestora, sprijinite şi de o componentă adaptată mediului virtual.

În ţara noastră, campania este organizată de Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Educaţiei Naţionale, cu sprijinul Diviziei de Diplomaţie Publică a NATO.

INFO

Galeria Universitas

Str. Cuza Voda 29, Iasi

www.arteiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: