Ajuta la cartarea gunoaielor cu aplicatia TrashOut

Sâmbătă, 21 septembrie va avea loc ultima etapă a cartării, ce presupune implicarea voluntarilor în procesul de identificare a mormanelor de gunoi din arealele naturale. Echipa Let’s Do It Romania! Iasi, alături de Toyota care pune la dispozitie masini si carburant pentru deplasare pe teren si alături de Vodafone care doreste să sustină o Românie mai curată, împreună cu toţi voluntarii care vor să se implice în proiect, se vor întâlni în faţa Casei de Cultură a Studenţilor la ora 10:00, pentru a finaliza conturarea Hărtii Deseurilor din Iasi, o hartă în format electronic, ce poate fi accesată si prin intermediul aplicatiilor mobile.

La finalul activitătii, începând cu ora 14:00, în hala din Palas Mall, sunt asteptati toti cei care au instalat TrashOut pe telefon si au cartat cel putin un morman de gunoi în toată această perioadă, si Vodafone îi va răsplăti oferindu-le o cartelă cu 2000 de minute în retea, 20 de minute nationale si 20 MB.

Ce presupune cartarea? Voluntarii merg pe teren si identifică mormanele de gunoi din zonele alese, cu ajutorul GPS-ului. Apoi, completează o fisă cu detalii relevante pentru ziua de curătenie, ce tipuri de deseuri se află în compozitia mormanului, volumul si elementele de dificultate din punct de vedere al accesului sau al transportului deseurilor.

Toti cei care vor să contribuie la realizarea Hărtii Deseurilor pot încărca mormanele de gunoi, identificate în afara orasului, accesând aplicatia proiectului http://app.letsdoitromania.ro, secţiunea Adaugă gunoi. Pe lângă modalitatea clasică de cartare, începând de anul acesta, utilizatorii au la dispozitie si o aplicatie pentru smartphone-urile cu sistem de operare Android sau Windows: aplicatia TrashOut, disponibilă gratuit în Google Play.

După succesul primelor 3 editii, la care au participat peste 650 000 de voluntari la nivel national, care au reusit să strângă peste 1,6 milioane de saci de deseuri, Ziua de Curătenie Natională din România a devenit deja o traditie, care uneste românii de peste tot. Proiectul aduce împreună autorităti, companii, ONG-uri, reprezentanti media, persoane publice si voluntari, pentru a face curătenie în toată tara, într-o singură zi. Anul acesta, Ziua de Curătenie Natională este 28 septembrie.

INFO

Site: letsdoitromania.ro

Blog: blog.letsdoitromania.ro/iasi

Cauza de Facebook: apps.facebook.com/causes/causes/403155/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: