Ai cumva o păturică? – Ediția a 12-a –

Ajuns deja la cea de-a douăsprezecea ediție, „Ai cumva o păturică?” va avea loc sâmbătă, 14 decembrie 2019, între orele 14:00 și 16:00, ca de obicei, în parcarea Centrului Comercial Felicia.

Evenimentul este organizat anual de agenția Argo pentru padocurile defavorizate din Iași și din jurul orașului și are ca scop strângerea de alimente, pături, haine vechi, covoare, medicamente și produse de curățenie pentru câinii și pisicile fără stăpân.

Padocurile care au cel mai mult nevoie ajutor sunt adăposturile din Târgu Frumos și Miroslava, alături de Căsuța Pisicească și Asociația MaxDog, care nu beneficiază de sprijinul financiar și logistic al autorităților publice. Cele aproape 800 de animale fără stăpân din aceste padocuri au deja o iarnă foarte grea, pe care inițiatorii evenimentului își doresc să o facă mai ușoară, cu ajutorul comunității din Iași. Unele padocuri au și câteva nevoi speciale pentru animalele pe care le au în grijă: Pampers pentru 6 pisici paralizate și materiale de construcție, fân, lucernă și morcovi pentru 11 măgăruși.

Anul acesta, organizatorii speră la atingerea unui nou record în ceea ce privește cantitatea de hrană colectată: 9 tone pentru micuții necuvântători!

Ediția din 2018 a evenimentului a colectat cantități impresionante de donații, ceea ce demonstrează an de an că ieșenii sunt mari iubitori de animale. Cu ajutorul voluntarilor care s-au alăturat cauzei, anul trecut s-au strâns peste 8 tone de hrană pentru căței și pisici (atât umedă, cât și uscată), 5 metri cubi de pături și alte textile, snack-uri pentru căței și produse de curățenie.

Anul acesta ne dorim să creștem și mai mult numărul donațiilor și să ajungem la 9 tone de hrană pentru animăluțele fără stăpân. Credem că ieșenii vor răspunde cu drag provocării noastre, așa cum au făcut-o și până acum. Știm că se poate și vrem să atingem din nou un record, pentru că micii necuvântători au mereu nevoie de ajutorul nostru, în special pe timpul iernii”, precizează organizatorii evenimentului.

De asemenea, aceștia îi încurajează pe donatori să adopte din padocurile din Iași: „Chiar dacă nu vom schimba lumea, pentru fericitul ales noua casă va deveni cel mai frumos loc cu putință”.

Ediția din acest an este organizată de agenția Argo, cu sprijinul Centrului Comercial Felicia, Amaze Photography Studio, Iubirescu, Atelier de Film, Thundra, BZI și Wink Public Multimedia, alături de alte companii partenere.

INFO

www.facebook.com/weareargo

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: