AGRALIM 2017, cel mai important târg agricol din Nord-Estul țării, și-a deschis porțile!

În 2017, AGRALIM se desfășoară, pentru prima oară, în parteneriat cu Clusterul pentru Agricultură şi Zootehnie „Agro Ferma”, în cel mai mare „Parc Agricol” din Romania, dezvoltat în jurul centrului TransAgrapolis din Letcani.

Târgul pentru fermieri Agralim 2017, ediția a IX-a, a este o bună oportunitate pentru fermierii din regiunea de Nord-Est, și nu numai, de a afla direct de la specialiștii în domeniu ultimele noutăți cu privire la fondurile și mecanismele de finanțare, legislație și creșterea randamentelor fermelor. În ofertele companiilor se regăsesc soluții pentru întreaga paletă de nevoi ale fermierilor: pregătirea terenului, cultivarea acestuia, îngrijire, recoltare și transport.

AGRALIM 2017 începe în forță, cu Forumul Agricol pe tema „Rolul Regiunii Nord-Est în dinamica agricolă a României”. Joi, 21 septembrie 2017, începând cu ora 14:00, fermierii au ocazia să discute perspectivele regiunii față în față cu reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și ai instituțiilor subordonate.

AGRALIM 2017 își va deschide porțile în perioada 21-24 septembrie, în Parcul agroindustrial TransAgropolis din comuna Lețcani, situat la drumul european E583. Fermierii, asociațiile agricole, companiile, specialiștii din domeniu și publicul larg sunt invitați la o ediție specială a celui mai apreciat târg agricol din Moldova

Expoziție cu peste 150 de companii din domeniile echipamente, utilaje și tehnică agrară, scule și piese de schimb, silozuri, uleiuri și combustibili, sisteme de cântărire, inputuri, consultanță și servicii financiare, soluții pentru zootehnie si horticultură.

Târgul pentru fermieri AGRALIM 2017 se va deschide, JOI, 21 septembrie cu Forumul Agricol pe tema „Rolul regiunii Nord-Est în dinamica agricolă a României”, o dezbatere de mare actualitate la care sunt așteptați să ia parte peste 600 de fermieri.

Expoziție de zootehnie cu rasele: Bovine – Holstein, Bălțată Românească, Charolaise, Black Angus, Red Angus, Holstein-Friză, Sura de stepă. Ovine și caprine – Ile de France, Karakul, Tigaie, Țurcană, Suffolk Englezesc, Saanen.

Vineri, 22 septembrie, la „Întâlnirea Crescătorilor de Animale de rasă pentru Lapte” vor fi discutate subiecte care preocupă în mod special fermierii, precum prezentul și viitorul schemelor de finanțare în industria vacii de lapte din România, preocuparea fermierilor pentru agenda Președinției Române a Consiliului UE în 2019, poziția reprezentanților industriei de lapte față de piața europeană, intens concurențială și în permanentă schimbare, situația parteneriatelor bilaterale cu Republica Moldova, metodele de testare a tăurașilor în România etc.

Ziua de sâmbătă, 23 septembrie este dedicată Accesului la piață a fermierilor și producătorilor agricoli.
In premiera, teme precum promovarea produselor agricole pe piete externe, marketingul produselor agricole, surse de finantare pentru sprijinirea accesului la piata, vor fi dezbatute intr-o conferinta de o o zi. Invitați speciali: Florin Adrian Sava, Director al Direcției Măsuri de Piață, Comerț Exterior,Gabriela Marchiș, Șef Serviciu Comerț Exterior și Promovare Produse Agricole, APIA.

Sâmbătă, 23 septembrie. Două ferme ieșene au pregătit ieșenilor un program inedit, de weekend,, care combină în cadrul unei vizite ghidate latura educativă cu cea de relaxare și divertisment. „O zi la fermă” este un eveniment oferit de Ferma Panifcom, Ferma Domeniile Lungu, Târgul pentru fermieri Agralim și MAGIC FM.

 

Ziua de duminică, 24 septembrie, vine cu o premiera in sectorul agricol, „Târgul de Ucenicie în Agricultură”
Sub deviza „Reînviem ucenicia”, organizatorii AGRALIM ajută tinerii absolvenți, dar pe cei care încă studiază în Liceele cu profil agricol din Iasi, să beneficieze de ofertele de angajare sau de programele de ucenicie propuse de marii fermieri din județ.

Agralim promovează producătorii locali și oferă participarea gratuită în cadrul târgului, punând la dispoziție pentru fiecare producător o masă de prezentare în ziua de duminică 24 septembrie.

DESCARCĂ INVITAȚIA DE PARTICIPARE LA AGRALIM!

INFO

agri-events.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: