Agralim 2017 – cel mai așteptat târg agricol din Regiunea Nord-Est continuă sub umbrela Clusterului „AgroFerma”

AGRALIM 2017 își va deschide porțile în perioada 21-24 septembrie, în Parcul TransAgropolis din comuna Lețcani, lângă Iași, situat la drumul european E583. Fermierii, asociațiile agricole, companiile, specialiștii din domeniu și publicul larg sunt invitați la o ediție specială a celui mai apreciat târg agricol din Regiunea de Nord-Est. AGRALIM se desfășoară, pentru prima oară, în parteneriat cu Clusterul regional „Agro Ferma”, pe o suprafață de 10 ha.

Ce se întâmplă la AGRALIM 2017

Programul AGRALIM va include evenimente special dedicate Horticulturii și Zootehniei, prezentări și demonstrații cu utilaje agricole, drive test de manevrare a tractoarelor, conferințe, forumuri și întâlniri cu fermieri, lideri, reprezentanți ai companiilor din sectorul agricol. Clusterul AgroFerma va lansa la târg și primul Catalog al Procesatorilor Agricoli din Regiunea de Nord-Est care va promova produsele locale la nivel național și internațional.

Conferințe și întâlniri de lucru

Printre conferințele și întâlnirile AGRALIM 2017 vor ave loc lucrările Forumului Agricol pe tema
„Rolul Regiunii Nord-Est în dinamica agricolă a României”, Întâlnirea fermierilor din Regiunea de
Nord Est cu reprezentanții MADR și ai instituțiilor subordonate, Conferința privind marketingul
produselor agricole și alimentare, Masa rotunda cu reprezentanții autorităților agricole în
dialog cu marii fermieri, Întâlnirea crescătorilor de animale de rasă de lapte din Regiunea de
Nord Est și altele.

Zootehnia și Horticultura – la loc de cinste

Ediția de anul acesta a Târgului AGRALIM va acorda o atenție deosebită segmentului horticol. Va fi amenajată o zonă dedicată furnizorilor de material horticol, echipamente și accesorii pentru horticultură, pepinierelor și stațiunilor de cercetare. Agricultorii care practică pomicultura, viticultura, floricultura și legumicultura sunt invitați să își prezinte produsele în cadrul expoziției și să participe la conferințele de horticultură. Programul târgului include ateliere special concepute pentru identificarea soluțiilor care îi vor ajuta să își crească productivitatea, accesul pe piață și eficiența tehnicilor de vânzare.

AGRALIM aduce și cele mai valoroase animale de rasă și echipamente de top pentru zootehnie. Deținătorii celor mai valoroase animale sunt invitați să le înscrie în Concursul Animalelor de Rasă, cu premii la 6 categorii: „Tauri”, „Vaci de lapte”, „Vaci pentru carne”, „Ovine”, „Caprine” și „Cabaline”.
Fermele de Lapte vor avea un loc special la ediția din acest an a târgului.

Vineri 22 septembrie este Ziua Fermelor de Lapte, cu expoziție de animale, conferințe și întâlniri de lucru și vizite organizate la ferme reprezentative. Evenimentele dedicate zootehniei la AGRALIM 2017 vor aborda cele mai importante aspecte ale fluxului producției animale, de la genetică până la industria alimentară. : sisteme de furajare, producția de furaje combinate, tehnici de creștere și de hrănire, adăposturi pentru animale, tehnologii de muls si pentru răcirea laptelui, tehnologii pentru procesarea gunoiului de grajd, vehicule și servicii de transport, echipamente și accesorii pentru fermele zootehnice etc.

Arenele Utilajelor la AGRALIM

Ediția 2017 a Târgului pentru Fermieri AGRALIM vine cu un adevărat spectacol de echipamente, mașini și utilaje pentru agricultură și zootehnie. La Arena DEMO, fermierii vor avea șansa să vadă la lucru cele mai moderne utilaje pentru cultura mare, să încerce și să manevreze tractoare, să testeze fiabilitatea echipamentelor să afle, de la tehnicieni și ingineri, detalii despre funcționarea diverselor echipamente agricole, să obțină răspunsuri și soluții la problemele semnalate la câmpul și zona Moldovei. În Arena Demo vor avea loc demonstrații privind lucrările solului – atât pentru cultura mare (parcele de 40x50m), cât și cu echipamente și utilaje de mici dimensiuni, demonstratii de erbicidare, la care se vor adăuga zona de drive test pentru tractoare de max. 100 CP și poligonul pentru autoutilitare și autoturisme.

Evenimentul fanion al Clusterului Agro Ferma

Fondat ca asociație de către cei mai mari antreprenori agricoli din regiune alături de Consiliul Judetean Iași, instituții de învățamânt și cercetare, firme de consultanță și servicii, Clusterul regional „Agro Ferma“ este primul centru integrat de servicii și productie pentru agricultură din România cu profil mixt agricol – zootehnic – horticol. Clusterul va furniza servicii de suport şi consultanță pentru inovare și servicii, va ajuta companiile să acceseze și să integreze „know-how” şi tehnologii noi dar și să comercializeze propriile cunoştinţe şi produse.

INFO

agri-events.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: