AGRALIM 2017 – Cel mai așteptat târg agricol din Nord-Estul țării începe joi, 21 septembrie

AGRALIM 2017 începe în forță, cu Forumul Agricol pe tema „Rolul Regiunii Nord-Est în dinamica agricolă a României”. Joi, 21 septembrie 2017, începând cu ora 14:00, fermierii au ocazia să discute perspectivele regiunii față în față cu reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și ai instituțiilor subordonate.

Forumul Agricol aduce participanților, în primul rând, acces la informație de încredere. Aici vom prezenta și vom discuta despre toate noutățile importante de pe piață, în toate sectoarele de interes: cultură mare, horticultură, zootehnie. Vom avea ca invitați unii din cei mai reputați fermieri din regiune, dar și lideri din partea politică și reprezentanți ai marilor producători. Aceasta înseamnă, mai ales pentru fermierii mici, ocazia să afle tot ce au nevoie din surse directe. Deși regiunea de Nord a fost considerată ca având un potențial mai mic decât Bărăganul, de exemplu, în ultimii ani am dovedit că știm să facem o agricultură adevărată, productivă și de calitate. Regiunea noastră are specialiști de vârf, este pe locul II în țară la producția de sămânță, atrage deja investiții importante, are afaceri de mare succes. Îi invit la Forumul Agricol din prima zi a Târgului Agralim pe toți fermierii care vor să afle oportunitățile de ultimă oră și care vor să creștem împreună rolul regiunii noastre în țară”, a declarat domnul Viorel STAN, director al SC Prest Serv Impex SRL și membru fondator al Clusterului regional Agro Ferma.

Târgul AGRALIM este, de departe, cel mai important eveniment dedicat antreprenorilor, fermierilor și cercetătorilor din regiunea Moldovei. AGRALIM este locul unde toți cei implicați în agricultură au posibilitatea să intre în contact cu ultimele noutăți tehnologicie și științifice, să vadă și să testeze cele mai noi utilaje. AGRALIM era un lucru absolut necesar Moldovei, iar noi, agricultorii, suntem recunoscători pentru această manifestare care ne ajută foarte mult pentru a schimba impresii, păreri, cunoștințe și experiente necesare dezvoltării acestui domeniu de activitate. Nu în ultimul rând, prin intermediul Târgului AGRALIM, fermieri, autorități locale și centrale, respectiv oficiali ai instituțiilor cu atribuții în sectorul agricol pot discuta direct, față în față, pe marginea problemelor pe care le întâmpină în activitatea de zi cu zi”, a spus domnul Laurenţiu BACIU, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Forumul Agricol este organizat de ABplus Events împreună cu LAPAR (partener), cu sprijinul Agrointeligența (partener principal).

Printre invitații speciali ai evenimentului se regăsesc:Iurie UȘURELU (vice-ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova), Paul KMEN (director general adjunct APIA), Laurențiu BACIU (președinte LAPAR), Florin MINDIRIGIU (președinte Cluster AGROFERMA), Emil Florian DUMITRU (președinte Federația PROAGRO), Vasile ASANDEI (director general ADR Nord-Est), Ionel ARSENE (președinte al Consiliului Județean Neamț), Nicu ZAHARIA (director comercial – Grup Șerban), Marian TOPALĂ (președinte LAPAR Iași), Gavril ȘTEFAN (profesor universitar la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași).

În cadrul evenimentului, Neamțul are statut de județ invitat. Gazdele Forumului Agricol din partea Clusterului AGROFERMA sunt Viorel STAN, director general PRESTSERV Impex, Vasile LUNGU, director general AGROINDUSTRIAL CERES, Petronela COTEA MIHAI, jurnalist de specialitate.

Moderator al reuniunii este Vlad MACOVEI, directorul Agrointeligența.

În 2017, AGRALIM se desfășoară, pentru prima oară, în parteneriat cu Clusterul pentru Agricultură şi Zootehnie „Agro Ferma”, în cel mai mare „Parc Agricol” din Romania, dezvoltat în jurul centrului TransAgrapolis. Târgul pentru fermieri Agralim 2017, ediția a IX-a, a este o bună oportunitate pentru fermierii din regiunea de Nord-Est, și nu numai, de a afla direct de la specialiștii în domeniu ultimele noutăți cu privire la fondurile și mecanismele de finanțare, legislație și creșterea randamentelor fermelor. În ofertele companiilor se regăsesc soluții pentru întreaga paletă de nevoi ale fermierilor: pregătirea terenului, cultivarea acestuia, îngrijire, recoltare și transport.

La Târgul pentru fermieri Agralim 2017 sunt prezente peste 300 de companii, precum și foarte mulți specialiști din domeniu. Acest târg de patru zile va oferi, fără discuții, o bază de informare pentru toți fermierii. Ne așteaptăm la un număr mult mai mare de vizitatori la Târgul pentru fermieri Agralim 2017, față de ediția trecută. Sperăm să atingem 10.000 de participanți interesați de cele mai noi utilaje, inputuri agricole, dar și cele mai valoroase animale de rasă și echipamente de top pentru zootehnie. Avem o platformă interactivă de 7 hectare, unde vom vedea la lucru tractoarele și utilajele din zona agricolă. Avem momente special gândite și pentru consumatori, care își pot face cumpărăturile de toamnă de la standurile amenajate de producătorii locali. Mai mult, sâmbătă și duminică, se va desfășura noul program Ziua porților deschise la Fermele de lapte”, a spus Florin MINDIRIGIU, manager general AB PLUS EVENTS și organizator al Târgului Agralim.

INFO

agri-events.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: