AG Weinberger & The BoomTown Pickers – Un Deliciu Acustic

AG Weinberger_concert iasi

AG Weinberger & The BoomTown Pickers va invita miercuri, 27 martie, la ora 19:30 la Teatrul “Luceafarul” din Iasi la concertul ”Un Deliciu Acustic”.

”Un Deliciu Acustic” este titlul celui mai recent proiect muzical  prezentat de catre celebrul muzician, in cadrul caruia vor putea fi ascultate piese in premiera sau rar auzite in Romania. Si cum intotdeauna  AG Weinberger stie sa-si surprinda publicul, cu piese cantate intr-o maniera inconfundabila, de data aceasta va  aduce in fata audientei si un instrument unic in Romania, lapsteel guitar, un instrument cu sonoritati exotice, tipic muzicii hawaiiene si country.

Concertul de la Teatrul Luceafarul, AG Weinberger & The BoomTown Pickers continua seria spectacolelor live a cunoscutei emisiuni ACADEAUA, realizata si prezentata pana de curand de catre AG Weinberger la TVR 2.

Anul 2013 debuteaza pentru artist cu seria concertelor sustinute in cateva orase din Moldova, Iasi – 27 martie, Braila – 28 martie si Galati – 29 martie, revenind in capitala, la Teatrul Excelsior pe data de 4 aprilie.   AG Weinberger, iata, ne dovedeste inca o data ca turneele realizate cu fortele proprii sunt posibile si adreseaza un indemn tuturor muzicienilor, cu atat mai mult celor tineri, ca noua paradigma functioneaza.

BILETE SI REZERVARI

Biletele la concertul pe care îl va susţine la Iaşi mâine seară pot fi cumpărate de la magazinele Domo (din Str. Varlaam Mitropolitul nr. 54), Germanos (din Str. Păcurari nr. 121, respectiv din Str. Sf. Lazăr nr. 33) şi de la centrul Orange de pe Strada Anastasie Panu, online peeventim.ro si inaintea concertului, la intrarea in sala de spectacol.

Pretul unui bilet este de 55 lei. Informatii si rezervari la tel. 0733 149 229.

AG Weinberger – The Transylvanian Guitar Man

Chitarist de exceptie, vocalist, interpret la muzicută, producător si realizator de emisiuni radio si TV, producător de albume, el este o certă autoritate in domeniu. Atitudinea si gindirea despre viată il definesc ca fiind ‘”intaiul misionar al muzicii Blues”,  fiind supranumit de catre critica de specialiate Mr. Blues al Romaniei. In 1998 este invitat la Festivalul BLUESTOCK, fiind singurul artist non-american acceptat să participe la celebra manifestare. In mai 2000, pleacă “in exil cultural in Statele Unite”, intrand astfel in marea competitie a pietei muzicale din America. In noiembrie 2003, AG Weinberger s-a intors acasa invingător semnand un contract cu o Casă de Discuri americană, Heart And Soul Records.
Nashville Calling, intaiul album american semnat AG Weinberger a fost inregistrat intre noiembrie 2004 si aprilie 2005, la Nashville, TN. In 2007 este propus pentru nominalizare la premiile Grammy, pentru 7 categorii. In  2011- 2012 a fost realizatorul si gazda emisiunii ”Acadeaua – cea mai dulce emisiune”, difuzata in fiecare duminica seara pe TVR2. Tot in 2011 a fost decorat cu ”Ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler”, de catre Presedintia Romaniei, ca apreciere pentru cariera muzicală deosebită si pentru eforturile constante de a descoperi si de a promova noi talente.

Discografie

  • in 1996, AG Weinberger lansează primul album de Blues din Romania “Good Morning, Mr. Blues”.
  • in 1997 lansează cel de-al doilea album, “Standard Weinberger”. Concertul de lansare de la Sala Radio – sustinut de CONNEX, care a fost televizat pe TVR1 si vizionat de 6 milioane de telespectatori, a avut menirea de a scoate Blues-ul din underground oferindu-l astfel publicului larg din Romania. Acest album a obtinut premiul “Cel mai bun disc de jazz al anului ’97” oferit de revista “Actualitatea Muzicală”.
  • in 1999, la discografia artistului se adaugă cel de-al treilea album, “Transylvania Avenue”, inregistrat la Budapesta.
  • in 2006 apare in premieră absolută pentru Romania “Nashville Calling” – primul album al artistului inregistrat si produs integral in SUA
  • in 2008 apare dublul album “Guitar Man vol.1 & vol.2”

O altă activitate de exceptie a lui AG Weinberger o constituie colaborările cu numeroase teatre din tara, scriind muzica de scena pentru 17 productii de teatru

INFO

reverbnation.com/agweinberger
myspace.com/agweinberger
sonicbids.com/agweinberger
E-mail: info@agweinberger.com.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: