“After Thomas”, un proiect inedit la Iași

Asociația “Surâsul Albastru” vă invită vineri, 29 august 2014, ora 17:00, la Bojdeuca lui Ion Creangă (în incinta teatrului de vară) să participați la un proiect inedit care îmbină utilul cu plăcutul, teoria cu practica, curiozitatea cu fascinația pentru terapia asistată cu animale, toate în contextul acceptării și valorificării potențialului nelimitat al copiilor cu autism.

“After Thomas”, povestea unui băiat autist, a cărui deblocare emoțională și cognitivă se produce la primirea cățelului Thomas, cu care a legat o strânsă legătură de prietenie și care a devenit intermediarul lui în raport cu ceilalți, este proiecția caritabilă care va fi dublată de o parte practică a noțiunilor prezentate în film. Naomi, un câine din rasa Labrador Retriever, va fi un ”Thomas” al copiilor cu autism din cadrul Centrului “Surâsul Albastru” și împreună vor replica comportamente observabile pe parcursul peliculei.

“After Thomas” este un eveniment ce nu trebuie ratat din repertoriul informațional al niciunei persoane iubitoare de film și dornică să descopere și să înțeleagă realitatea înconjurătoare.

Terapia asistată de animale este un tip de terapie neconvențională care se dorește a fi implementată și în cadrul Centrului Multifuncțional de Servicii Sociale Comunitare pentru Persoane cu Dizabilități ”Surâsul albastru”. Prin intermediul acestui proiect pilot s-a dorit stimularea atitudinii participative a copiilor cu autism, a relaționării în grup, dezvoltării atenției, motivației și voinței copilului, urmând ca în funcție de rezultatele obținute, să poată constitui în viitor o componentă esențială în terapia copiilor cu autism ce va putea fi abordată în cadrul centrului.”, a declarat Sînziana Panaite Munteanu, președinte al Asociației ”Surâsul Albastru”.

Intrarea la eveniment se face pe bază de invitații.

Asociația Surâsul Albastru a fost înființată în 2012 în Iași și își propune să devină un sprijin pentru cei care se confruntă cu o tulburare din spectrul autist și să îi însoțească în lunga încercare de a reclădi, din piese mici, un univers comun, din care facem toți parte.

INFO

Asociatia Surasul Albastru

Str. Frederich, nr.14, Iași

Centru de lucru: Aleea Sucidava nr.6, Iaşi

office@surasulalbastru.ro

www.surâsulalbastru.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: