“AFERIM!”, filmul premiat la Berlinale, din 13 martie în cinematografele din România

AFERIM!_POSTER-ROMANIA

Cel mai așteptat film românesc al anului, “AFERIM!” va avea premiera națională in luna martie. După ce a obținut Ursul de Argint pentru Regie acordat lui Radu Jude în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin, lungmetrajul “AFERIM!” va intra în cinematografele din România din 13 martie. Pelicula este distribuită de Micro Film în colaborare cu Parada Film.

Premiere de gală în prezența echipei sunt programate în 9 orașe din țară. În mai puțin de o săptămână, actorii din “AFERIM!” vor ajunge la Cluj (vineri, 13 martie, ora 20:00, la Cinema Florin Piersic), Târgu-Mureș (sâmbătă, 14 martie, orele 18:00 și 20:30, la Cinema Arta), Sibiu (duminică, 15 martie, orele 18:00 și 20:30, la Teatrul Gong), Constanta (duminică, 15 martie, ora 19:00, la Cityplex Tomis), Iași (luni, 16 martie, ora 19:30, la Cinema City Iulius Mall), Brașov (luni, 16 martie, ora 19:00, la Cityplex), Bacău (marți, 17 martie, ora 19 :00, la Cinema City Arena Mall), Baia-Mare (miercuri, 18 martie, ora 19:00, la Cinema City Gold Plaza) și Ploiești (miercuri, 18 martie, ora 19:00, la Cinema City AFI Palace).

Proiecții speciale sunt programate în week-end-ul lansării oficiale în cinematografe la: Bistrita (vineri, ora 19:00, la Centrul Multicultural Sinagoga), Focșani (sâmbătă și duminică ora 19:00, la Ansamblul Folcloric Țara Bârsei), Odobești (duminică, orele 17 și 19, Casa de Cultură), Panciu (vineri, ora 19:00, Casa de Cultură) și Slobozia (sâmbătă, ora 19, Casa Municipală de Cultură).

Premiera românească “AFERIM!” a fost reprogramată o săptămână mai târziu decât data stabilită inițial, decizia fiind luată “din dorința de a fi prezenți cu filmul în cât mai multe cinematografe din țară și de a organiza spectacole de gală în prezența echipei în marile orașe”, a explicat Ilinca Belciu, coordonator distribuție “AFERIM!”.

berlinale-aferim

Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice românești din ultimii ani, “AFERIM!” în regia lui Radu Jude, este un un film istoric a cărui acțiune are loc în Țara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoțit de fiul său (Mihai Comănoiu) caută un rob fugar (Cuzin Toma).

Scenariul filmului este scris de Radu Jude și Florin Lăzărescu, Marius Panduru a realizat imaginea, montajul Cătălin Cristuțiu, sound design-ul este semnat de Dana Lucreția Bunescu. Costumele au fost realizate de Dana Păpăruz, iar scenografia de Augustina Stanciu, consilier istoric Constanța Vintilă-Ghițulescu, producător Ada Solomon.

Din distribuție fac parte: Teodor Corban,  Mihai Comănoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminița Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sîrbu, Adina Cristescu, Șerban Pavlu,  Gabriel Spahiu, Dan Nicolaescu.

“AFERIM!” este o producție Hi Film, în coproducție cu Klas Film Bulgaria, Endorfilm Cehia, Mulberry Development România, cu participarea Nu Boyana Film Studios, U-Films, Production XMG Media, Abis Studio, Division Camera, în asociere cu EZ Films si cu participarea HBO România. Un film realizat cu sprijinul Cinema City, tocmai.ro, Timișoreana, MEDA, Dr. Oetker, Aqua Carpatica, Libra Internet Bank și Fundația pentru o Societate Deschisă. Finanțat de Centrul Național al Cinematografiei, Bulgarian National Film Center, Czech Cinematography Fund, Programul MEDIA al Uniunii Europene. Un proiect susținut de Eurimages.

INFO

www.facebook.com/aferimfilm

instagram.com/aferimfilm

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: