Aeroportul International Iasi, gazda unui eveniment european de aviatie

aeroport iasi

Pe 20 iulie 2016, este ziua Ziua Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene, prilej cu care Aeroportul International Iasi anunta gazduirea unui eveniment de mare amploare in aviatie. Workshopul, cu titlul IMPLEMENTATAREA REGULAMENTULUI (UE) 139/2014. PROCESUL DE CONVERSIE A CERTIFICATULUI DE AERODROM, se va desfasura la IASI in perioada 13-15 septembrie 2016.

Evenimentul va fi organizat de Aeroportul Iasi, cu coordonarea Autoritatii Aeronautice Civile Romane (AACR) si sub egida Agentiei Europene pentru Siguranta (EASA). Intalnirea de lucru va fi sustinuta de specialisti in domeniul aviatiei si se va bucura de participarea consistenta a aeroporturilor regionale europene si a autoritatilor din tarile membre.

In cadrul acestui workshop, reprezentantii Agentiei Europene pentru Siguranta (autoritatea de decizie si reglementare in aviatia europeana) vor face schimb de opinii si experienta cu ceilalti participanti si vor prezenta recomandari de buna practica menite sa faciliteze tranzitia aeroporturilor la certificarea europeana, urmand etapele necesare asigurarii conformarii cu cerintele Regulamentului (UE) nr.139/2014 de stabilire a cerintelor tehnice si a procedurilor administrative referitoare la aeroporturi, in temeiul Regulamentului (CE) nr.216/2008 al Parlamentului European si al Consiliului.

Faptul ca un un astfel de eveniment va fi gazduit de Aeroportul Iasi ne onoreaza foarte mult, inseamna o noua recunoastere a eforturilor pe care le-am depus in toti acesti ani pentru a ne consolida pozitia inclusiv pe piata internationala. Iar acest lucru a fost posibil prin efortul continuu de a explora noi posibilitati de dezvoltare, planurile noastre de extindere si modernizare urmand sa se concretizeze in urmatorii ani. In 2015 aeroportul nostru a ajuns la Montreal (Canada), la masa marilor jucatori ai lumii din domeniul aeronautic, la cel mai mare forum mondial de aviatie organizat de ICAO, unde am prezentat povestea noastra de succes. Anul acesta vor veni la Iasi, la workshopul EASA, reprezentanti ai industriei aviatice si ai autoritatilor internationale. Va fi, asadar, o intalnire la nivel inalt, iar asta inseamna ca suntem un exemplu de conformare cu cerintele europene in domeniu. Evenimentul din septembrie, organizat de Aeroportul Iasi, sub egida EASA, este o oportunitate in plus de a pune in valoare orasul nostru, un reper de istorie si cultura, cu potential insemnat de dezvoltare economica”.  Marius BODEA, Presedintele C.A. al Aeroportului International Iasi

INFO

Aeroportul International Iasi

Moara de Vânt 34, Iaşi, România

Fax: +40232271570

Tel: +40 232 271 590

E-mail: marketing@aeroport.ro

Web: www.aeroport.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: