Aeroportul Iași, singurul Aeroport certificat ca Aeroport International din zona Moldovei

terminal

Aeroportul din Iasi a fost certificat ca Aeroport International dupa ce a demonstrat ca indeplineste toate conditiile prevazute de legislatia in domeniu. Raportul privind indeplinirea conditiilor de certificare a fost emis de catre comisia de evaluare numita prin ordinul Minstrului Transportului si Infrastructurii.

Aeroportul Iasi a solicitat verificarea indeplinirii cerintelor privind certificarea ca „aeroport international” si a obtinut acest titlu in urma unui proces complex de identificare si evaluare a modului in care s-a dezvoltat si modernizat in ultimii ani.  Din comisie au facut parte reprezentanti ai Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Ministerului Sanatatii.

Investitiile realizate la Aeroportul International Iasi (construirea unei noi piste flexibile, extinderea platformei, precum si ridicarea unui nou terminal), cresterea capacitatii de procesare a pasagerilor la 850.000 pana la finalul acestui an (mai mult decat dublu fata de 2015), noile proceduri, echipamentele performante si gama de servicii oferite au permis ridicarea treptei de certificare.

3_4

Marius Bodea, Presedintele C.A. Aeroportul International Iasi: „Astazi, pentru prima data in istoria sa, Aeroporul Iasi isi poate sustine si denumirea sa uzuala de Aeroportul International Iasi. In acest moment, suntem singurul aeroport certificat ca Aeroport International din zona Moldovei, iar acest titlu vine ca o recunoastere a eforturilor depuse pentru a ne consolida pozitia inclusiv pe piata internationala. Ca sa se inteleaga mai clar diferenta, Aeroportul International face dovada indeplinirii constante a tuturor cerintelor de deservire a pasagerilor, la standarde ridicate, poate asigura un flux continuu al zborurilor internationale regulate, pe cand un Aeroport deschis traficului international are conditii minime pentru deservire. In lipsa investitiei in noul Terminal, constructie realizata in doar 6 luni, aeroportul nostru nu ar fi putut obține acesta certificare, in prezent noua infrastructura asigurand in mod corect si, cel mai important, in mod continuu aceste conditii. De altfel, noi avem in plan extinderea zonei aeroportuare, iar asta presupune, printre altele, unirea celor doua terminale existente intr-o singura constructie care sa poata sustine eficient fluxul crescut de calatori. Aeroportul Iasi, lider in zona Moldovei si al treilea din tara, a dovedit in tot acest timp ca este un exemplu de conformare cu cerintele europene in domeniu, fiind recunoscut pe plan mondial si ca un exemplu de buna practica”.

INFO

Aeroportul International Iasi

Moara de Vânt 34, Iaşi, România

Fax: +40232271570

Tel: +40 232 271 590

E-mail: marketing@aeroport.ro

Web: www.aeroport.ro

PE ACEEASI TEMA:

Blue Air anunta noua ruta Iasi – Torino

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Discuţie despre lucrarea ”Banner” (de Dan Acostioaei) cu Dan Acostioaei şi Nebojša Milikić, moderată de către Vahida Ramujkić.

Russian Cossack State Dance Company, cea mai buna companie ruseasca din lume vine la Iasi

Seara de film german: Herta Müller – Alfabetul fricii(2015, 56 min)

Artisti romani participa la Designblok – Prague Design and Fashion Week 2017

Scrie un comentariu: