Adrian Cioroianu sustine conferinta ”Spiritul moldovenesc în istoria de ieri și de azi a României”

Adrian Cioroianu sustine conferinta ”Spiritul moldovenesc în istoria de ieri și de azi a României”/ 24 ianuarie afis ateneul tatarasiAteneul Tătărasi invită publicul joi, 24 ianuarie, de la ora 17.00, la conferinta ”Spiritul moldovenesc în istoria de ieri și de azi a României” sustinută de istoricul Adrian Cioroianu în cadrul ”Prelegerile Ateneului Tătărasi”.

Fostul ministru al Afacerilor Externe in cabinetul Tariceanu a mai fost invitat sa conferentieze in cadrul proiectului „Prelegerile Ateneului Tatarasi” in septembrie 2011. Proiectul amintit este initiat si coordonat de Liviu Bratescu, directorul institutiei, de asemenea istoric ca formatie. Adrian Cioroianu a conferentiat la Iasi si in ianuarie 2010, la invitatia Universitatii “Petre Andrei”.

Apreciatul istoric, totodata om politic si eseist, este cadru didactic la Facultatea de Istorie a Universitatii Bucuresti, semneaza o rubrica permanenta in saptamanalul de cultura “Dilema veche” („Povesti suprapuse” – n.r.) si este membru al Grupului pentru Dialog Social. Adrian Cioroianu, autor al mai multor volume, studii si manuale despre istoria contemporana a Romaniei, a debutat anul trecut ca romancier, lansand la Targul de carte „Gaudeamus” din Capitala, titlul „Adulter cu smochine si pescarusi”.

Intrarea la evenimentul de joi este libera.

INFO

www.ateneutatarasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: