”Adio, doamna!” – refrene din trecut aduse de Tudor Gheorghe la Iasi

adio doamna-tudor

Maestrul Tudor Gheorghe prezintă un nou eveniment cultural: ”Adio, doamnă!” la Sala Teatrului National, marti, 24 noiembrie 2015, ora 19:00. Orașul interbelic prinde viață!

Veșnic îndrăgostit de vers, de frumusețea și originalitatea muzicii românești de odinioară, maestrul Tudor Gheorghe nu contenește să își surprindă audiența cu experiențe muzicale unice, spectacole inedite pline de farmec și rafinament.

Continuând tradiția și în această toamnă, menestrelul sufletelor noastre revine în lumina reflectoarelor cu un nou eveniment cultural de marcă, menit să readucă în peisajul actual un tablou muzical veritabil, privit retrospectiv spre muzica Bucureștilor din perioada interbelică.

Inspirat de operele și povestirile marilor personalități din literatura română, cum ar fi Tudor Arghezi sau Ion Minulescu, și de compozițiile muzicale ale celor mai apreciați interpreți care s-au impus la acea vreme, precum Jean Moscopol, Titi Botez, Cristian Vasile sau Zavaidoc, maestrul Tudor Gheorghe a conceput un program special.

Sub bagheta dirijorului și orchestratorului Marius Hristescu și în acompaniamentul orchestrei sale, Tudor Gheorghe le va dărui admiratorilor săi un repertoriu variat, o selecție de cântece deosebite, povești frumoase și șlagăre din vremea boemă a Bucureștiului de odinioară, refrene nemuritoare fredonate și astăzi.

Muzica de calitate, umorul fin și versurile de o gingășie lirică aparte, vor reliefa frumusețea a două lumi caracterizate foarte bine: imaginea minunată a domnilor eleganți, însoțiți de doamne frumoase, atrăgătoare, îmbrăcate în rochii lungi cu pălării și mănuși din borderie fină, ce se plimbau cu trasura prin centrul ”Micului Paris” și își petreceau serile în cele mai luxoase localuri ascultând muzica așa-numiților ”boieri ai cântecului adevărat”, în timp ce muncitorii, oamenii decenți, se întâlneau în cârciuma de la marginea străzii pentru a asculta melodiile de suflet interpretate de Zavaidoc.

”Adio, doamnă!”, un nou eveniment cultural marca Tudor Gheorghe, definit ca un balsam pentru sufletul românilor, o readucere aminte despre frumusețea și momentele de aur ale României din anii ’20 – ’30 în care eleganța, politețea și respectul față de semeni se evidențiau puternic.

BILETE

Biletele pentru spectacolul ”Adio, Doamnă!” au fost puse în vânzare la preturile de 80 si 100 lei. Rezervări bilete la telefon: 0749 052 323. Biletele se pot procura de la agenția Casei Studenților IASI. Program agenție: luni-vineri : 10-19; sâmbătă : 10-17; duminică: închis.

Rezervarea unui bilet este valabilă 3 zile lucrătoare.

INFO

www.spectacoleiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: