”Adevarata Basarabie”, 6-22 mai 2014

Campania “Adevărata Basarabie” este un proiect implementat de către Asociatia Tinerilor Români din Afara Granitelor în colaborare cu Consulatul General al Republicii Moldova la Iasi si sustinut de către Consiliul Judetean Iasi, aflat la a V-a editie. Acesta se va desfăşura in perioada 6 — 22 mai 2014.

Campania “Adevărata Basarabie” va avea un program complex alcătuit din mai multe activităti, dintre care enumerăm:

  • Deschiderea campaniei “Adevărata Basarabie”: 6 mai 2014, ora 17:00, Hotel Moldova;
  • Seara de spectacol împreună cu Teatrul Satiricus: “Cerere în căsătorie”, 7 mai 2014, ora 19:00, Casa de Cultură a Studentilor.
  • Proiectie de film basarabean: “Nuntă în Basarabia”, 11 mai 2014, ora 21:00, grădina publică Palas.
  • Excursia “Cunoaste Basarabia” în perioada 16-18 mai 2014;
  • Gala de închidere a campaniei “Adevărata Basarabie”, Restaurant Bellaria Iasi, 22 mai 2014.

Spectacolul „Cerere în căsătorie” are la bază două dintre piesele marelui dramaturg rus Anton P. Cehov: „Ursul” şi „Cerere în căsătorie”. Regizorul Sandu Grecu a structurat această lucrare scenică de o asemenea manieră încât cele două piese formează un tot întreg, converg spre aceeaşi idee artistică, se completează şi se îmbogăţesc reciproc.

Filmul „Nuntă în Basarabia” este o comedie romantică, coproductie cinematografică moldo-româno-luxemburgheză, în regia lui Nap Toader. Filmul prezintă conflictele reiesite în urma interactiunii între nuntasii din România si cei din Republica Moldova la o nuntă ce are loc în Chisinău.Filmul a primit premiul special al juriului la Tallinn Black Nights Film Festival si a fost primit cu aplauze la premierele din capitalele celor două tări.

Pentru a facilita cunoasterea reciproca pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului, va fi organizată o excursie în Republica Moldova, denumită „Cunoaste Basarabia” sau “Nuntă în Basarabia”, pentru studentii din Iasi, în perioada 16-18 mai, anul curent. Studentii vor vizita o serie de locuri pitoresti si obiective turistice din Basarabia, precum: Rezervatia Stiintifică „Pădurea Domnească”, Rezervatia Naturală „Suta de Movile”, orasul Edinet, Mănăstirea Curchi, Orheiul Vechi, Cricova si “oraşul din piatră albă” – Chisinău, capitala Republicii Moldova.

Scopul acestei campanii este de a arăta tinerilor situatia reală din Republica Moldova, de a înfătisa adevăratele aspecte ale vietii socio-culturale, de a crea noi colaborări în diferite domenii de activitate, de a prezenta cultura românească specifică Basarabiei, de a arăta adevăratele talente, locuri pitoresti din tară si de a cunoaste

INFO

Asociatia Tinerilor Români din Afara Granitelor

www.atrag.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: