Actori ieşeni nominalizaţi şi premiaţi la Gala Premiilor UNITER

prapadul-foto-uniter
Dacă anul trecut, gazda Galei Premiilor UNITER a fost Teatrul Naţional ieşean, anul acesta, cea de a XXII-a ediţie a acestui eveniment se va desfăşura la Palatul Culturii din Târgu-Mureş.

Valoarea actorilor scenei ieşene va fi recunoscută şi răsplătită şi de această dată prin premii şi nominalizări.

În cadrul Galei, maestrului Petru Ciubotaru îi va fi oferit Premiul pentru întreaga activitate. În stagiunea actuală, el şi-a aniversat 50 de ani de teatru pe scena Naţionalului “Vasile Alecsandri” printr-un spectacol la care a semnat atât scenariul, cât şi regia- Tinereţe fără bătrâneţe şi teatru fără de moarte. Publicul îl mai poate întâlni pe maestru în spectacolele Chiriţa şi ceilalţi(regia Ovidiu Lazăr) şi Pălăria florentină (regia Silviu Purcărete), Pană de automobil (regia-Irina Popescu Boieru), Focul (regia-Irina Popescu Boieru).

petru-ciubotaru-foto-uniter-tinereteJuriul de nominalizări, alcătuit din criticii de teatru Andreea Dumitru, Sebastian-Vlad Popa şi Ionuţ Sociu, au propus la secţiunea Debut actriţa Delu Lucaci pentru rolul Agnes din spectacolul Prăpădul(regia Lucian Dan Teodorovici) de la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi, alături de Lucia Mărneanu şi Leta Popescu pentru spectacolul Parallel, Cluj-Napoca şi Erwin Şimşensohn pentru regia spectacolului Yentl, Teatrul Evreiesc de Stat Bucureşti. Delu Lucaci mai poate fi văzută în stagiunea prezentă în spectacolele: Iaşii în carnaval(regia -Alexandru Dabija), Onorabili în direct (regia -Sorin Militaru).

INFO

TEATRUL NAŢIONAL „VASILE ALECSANDRI” IASI – Fondat în 1840.
Adresa: Str. Agatha Bârsescu, nr. 18, cod 700074, Iaşi.
Telefon: 0232 267824.
E-mailtniasi@yahoo.com

www.teatrulnationaliasi.ro
www.facebook.com/TNIASI

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: