Activități dedicate copiilor și adolecenților, la filialele Bibliotecii Județene Iași

Ca în fiecare vacanță de vară, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași așteaptă copiii și adolescenții la filialele bibliotecii, la activitățile organizate în cadrul programului „Biblioteca de vacanță”, prin intermediul cărora își pot dezvolta imaginația, personalitatea și cultura generală, pot socializa, se pot juca și lega prietenii. Oferta cuprinde ateliere de artă sau de lectură, origami, jocuri interactive și proiecții de filme.

La Filiala „Vasile Alecsandri” (str. Petre Țuțea, nr. 7, bloc 911) are loc ediția a II-a a „Biblioatelierului de artă contemporană”, care se va desfășura în perioada 5 iulie-16 august a.c. În fiecare zi de joi, între orele 10.00-12.00, artistul vizual Dorin Baba îi va învăța noi tehnici de pictură: abstractă, pe apă, cu bețișoare, pe piatră, cu baloane sau pe pânză. În paralel cu tehnicile de pictură, participanții vor crea și obiecte hand-made. Vârsta minimă recomandată este 8 ani.

La Filiala Ateneu (str. Pictorului, nr. 14), clubul de vacanță debutează miercuri, 4 iulie 2018. Timp de nouă săptămâni, în fiecare zi de miercuri, de la ora 11.00, copiii vor putea să danseze, să povestească, să descifreze tainele literelor, să deseneze, să cânte, să se „joace de-a teatrul” și să vizioneze filme recomandate vârstei lor. Activitățile se adresează în special preșcolarilor.

La Filiala „Ionel Teodoreanu” (Str. Emil Alexandrescu/ Dimineții, nr. 13, bl. 774), elevii și preșcolarii pot participa zilnic, de luni până vineri, începând cu ora 11.00, la ateliere de desene inspirate din cărțile preferate, cluburi de lectură, jocuri interactive de istorie și geografie, ateliere de origami sau vizonare de filme.

Filiala „Mihail Sadoveanu” (Bd. Alexandru cel Bun, nr. 32, bloc H3) a pregătit ateliere interactive de lectură în cadrul cărora tinerii vor discuta despre cărțile preferate și vor face recomandări de lectură celorlalți participanți.

La Filiala „Ion Creangă”, situată la Casa de Cultură a Sindicatelor, copiii mai mici sau mai mari, pot viziona câteva dintre cele mai îndrăgite filme aflate în colecția mediatecii. Începând de pe 5 iulie, în fiecare joi, de la ora 10.00, vă puteți întâlni cu Peter Pan, Mica Sirenă, Frumoasa și Bestia, Mary Poppins, Alice în Țara Minunilor și multe alte personaje de poveste. De asemenea, pentru grupuri mai mari de cinci persoane se pot organiza, la cerere, proiecții de filme din cele peste 1000, majoritatea în format blu-ray.

Participarea la toate activitățile organizate de bibliotecă este GRATUITĂ, dar este condiționată de deținerea unui permis de intrare valabil, permis care se eliberează gratuit pentru toate categoriile de vârstă.

Informații suplimentare găsiți pe site-ul www.bjiasi.ro, dar ne puteți contacta și telefonic, la numărul 0332110044, sau pe e-mail, la adresa programe@bjiasi.ro.

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mail programe@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

FBwww.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: