Activitati de ”Ziua Copilului” la ANCAAR Iasi

Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România – filiala Iași sărbătorește ”Ziua Copilului” printr-o serie de activități care au ca obiectiv crearea unui context în care copiii și tinerii diagnosticați cu autism din Iași să petreacă ziua de 1 iunie, împreuna cu toți copiii din comunitate. O parte dintre acestea vor fi însoțite de o componentă de strângere de fonduri, ce urmează a fi utilizate pentru continuarea serviciilor furnizate de organizație.

De 1 iunie, prietenii de la ”Crilia” vă invită să vă aduceți aminte de Jocurile Copilăriei. Soare, aer curat, iarbă verde, zburdălniceală!

Reprezentanții Crilia au pus cap la cap două tipuri de activități pentru copilul din tine:  cercetași la Bârnova- jumătate de zi, de la 8.00 la 14.00, activități de cercetare a pădurii, discuții despre plante, animale, prăjit marshmallows și cârnați pe băț la un foc aprins chiar de cercetași; jocurile copilăriei – seara, de la 17.00 în Parcul Ciurchi când sunt readuse la viață jocurile de suflet: Țară-Țară, vrem ostași! Rațele și vânătorii, Să vină, să vină la coșul cu mere și altele câte și mai câte.

Și pentru că e 1 iunie, Ziua copilului, participanții vor fi invitați să doneze, în funcție de disponibilitatea fiecăruia.

Pe 2 iunie, ANCAAR Iași va fi prezentă cu un stand de activități în cadrul festivalului ”ȘOTRON” – Târg de cărți, jocuri și distracții pentru copii, care se desfășoară în grădina Casei Pogor și pe strada Vasile Pogor, începând cu ora 12:00.

Vor demara cu un Flash Mob ce face parte din acțiunile întreprinse în cadrul proiectului  ”EU includes U. Look for the ability in disability!” implementat de ”Colegiul Național” Iași, în care ANCAAR Iasi este partener.

În continuare, sunteti așteptati cu ateliere pentru copii (pictat, colorat, confecționat origami, brățări, modelaj din lut, preparare produse cosmetice naturale împreună cu fetele de la ”Lavorator”), facepainting și codițe colorate, împletite de ”Laura”, desene pe asfalt și cu parada personajelor de poveste.

O parte dintre costume au fost asigurate prin colaborarea cu Teatrul pentru Copii ”Luceafărul” din Iași și vor fi purtate de către voluntarii organizației și de voluntari/studenți în cadrul Universității de Arte ”George Enescu” din Iași, Facultatea de Teatru, profesor coordonator doamna Ligia Delia Cosoi.

Alți colaboratoriCafeneaua ”Teo’s Cafe” va asigura furnizarea de băuturi răcoritoare și produse pe bază de cafea pe parcursul evenimentului și va dona un procent din încasări către ANCAAR Iași; Cuptorul Moldovencei va oferi pachete cu produse de patiserie pentru beneficiarii ANCAAR Iasi.

Pentru detalii sau înscrieri la activitățile Crilia vă rugăm accesati site-ul: crilia.ro/hai-la-copilareala-de-1-iunie

ANCAAR – Iași este o organizație nonguvernamentală și non-profit înființată în 2003, ce are ca misiune îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu autism și a familiilor acestora. 

INFO

ANCAAR – Filiala Iasi

Iasi, str. Apelor nr. 6, Punct termic

E-mail: contact@ancaar-iasi.ro

Website: www.ancaar-iasi.ro

Facebook: Ancaar filiala Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: