Activități de vacanță destinate copiilor la filialele Bibliotecii Județene Iași

vara-la-biblioteca

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, prin Biroul Filiale, invită copiii de toate vârstele să participe la activitățile de vară, care se vor desfășura în cele patru filiale pe perioada vacanței.

Filiala Ateneu

Astfel, începând de joi, 9 iulie 2015, săptămânal, începând cu ora 10.30, la Filiala Ateneu (Ateneu Tătărași, str. Pictorului nr. 14), copiii sunt așteptați să vizioneze filme specifice vârstei și desene animate clasice, la Clubul „Filmele copilăriei”. Ulterior vizionărilor, cei mici se vor delecta și cu lecturarea cărților corespunzătoare filmelor. Bambi, Cenușăreasa, Cronicile din Narnia sunt doar câteva dintre propunerile noastre. Tot aici, pe parcursul lunii iulie, se va desfășura expoziția de desen și artă plastică „Vara, prin ochi de prichindel!”. Creativitatea și imaginația copiilor vor intra din nou în joc și la mijlocul lunii august, când aceștia se vor întrece în activitatea-concurs „În lumea culorilor!”. În universul magic al poveștilor ne vor purta, la sfârșit de iulie, preșcolarii din grupa mare a Grădiniței „Micul Prinț cel Harnic”, prin derularea concursului „Cel mai bun/talentat povestitor”.

Filiala ,,Mihail Sadoveanu”

De asemenea, în perioada iulie-august, în fiecare vineri, de la ora 10.00, la Filiala ,,Mihail Sadoveanu” (Bd. „Alexandru cel Bun” nr. 30, bl. H3), copiii cu vârsta cuprinsă între 10 și 13 ani sunt invitați la Clubul de vacanță „Prietenii bibliotecii”, care îi așteaptă pentru a îmbina lectura cu cinemateca. Tematica este din bibliografia școlară și vine în întâmpinarea elevilor de gimnaziu, care se pregătesc pentru examenul de evaluare națională. Participanții vor purta discuții interactive pe marginea textului, făcând caracterizări de personaje, stabilind apartenența la genul literar al textului. Cărțile și filmele propuse spre dezbatere sunt: Amintiri din copilărie, Două lozuri, Aventurile lui Tom Sawyer, Baltagul, Harap-Alb, Domnul Goe. Participanții cei mai activi vor fi primi la sfârșit premii și diplome.

Filiala „Garabet Ibrăileanu”

Și Filiala „Garabet Ibrăileanu” (Şos. Păcurari nr. 8, bl. 558, tr. T2) oferă pe timpul vacanței școlare oportunitatea perfectă de relaxare, citind mormane de cărți bune sau de a audia povești. Activitățile se vor desfășura după cum urmează: lunea și miercurea sunt așteptați copiii preșcolari împreună cu părinții sau bunicii; zilele de marți și joi sunt dedicate elevilor din ciclul primar, iar vinerea, celor de gimnaziu.

Filiala „Vasile Alecsandri”

Din această săptămână debutează și „Clubul de vacanţă” de la Filiala „Vasile Alecsandri” (strada Petre Ţuţea nr. 7, bloc 911, parter) cu o serie de activităţi interactive (lectură, desen, film) ce se vor desfăşura săptămânal: citim, desenăm, vizionăm.

Conţinutul activităților derulate este organizat pe arii de interes și este racordat la programa școlară, scopul fiind o participare activă cu accent pe interacţiune, care conduce la o învăţare activă prin metode de educație nonformală.

INFO

Biblioteca Judeteană ”Gh. Asachi” Iași

Bd. Stefan cel Mare si Sfânt nr. 10 (Clădirea Galeriile Stefan cel Mare, etaj)

Telefon: (+4) 0332 110044

E-mail: contact@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: