Act smart, be cool!, campanie de educare în privința acneei

act-smart-be-cool-campanie-de-educare-in-privinta-acneei-bucuresti-pitesti-iasi-constanta-fotoAct smart, be cool!, campanie de educare în privința acneei, continuă și în 2013, pentru al treilea an consecutiv 80% dintre adolescenți dezvoltă la un moment dat un episod de acnee

Campania Act smart, be cool! inițiată de SRMEDCC (Societatea Română de Medicină Estetică și Dermatologie Cosmetică și Chirurgicală) continuă și în 2013 și își propune pentru al treilea an consecutiv să informeze tinerii despre pericolele netratării la timp sau ale tratării incorecte a acneei.

Adolescenții cu acnee sunt percepuți ca fiind mai puțin fericiți decât cei fără acnee.

Act smart, be cool! se va desfăşura în perioada septembrie – decembrie 2013 şi îl are, pentru al doilea an consecutiv, ca ambasador pe Liviu Teodorescu. Seminariile vor avea loc în 3 orașe din țară – Pitești, Constanța și Iași, unde medicii parteneri ai campaniei se vor întâlni cu peste 500 de elevi.

“Într-o societate care pune din ce în ce mai mult accent pe imagine, nu este de mirare că adolescenții sunt afectați psihologic de apariția acneei. Studiile arată că un copil cu acnee se autoizolează, este mai timid și mai singuratic, iar campania încearcă tocmai să explice tinerilor de ce apare acneea și cum poate fi tratată eficient, fără repercusiuni”, afirmă conferențiar doctor Cătălin Popescu, medic primar dermatolog Spitalul Colentina, membru SRMEDCC.

  • De ce este necesară o campanie pentru acnee?

Imaginea este esențială pentru adolescenți. Tinerii care au acnee sunt percepuți de către colegii lor ca fiind mai puțin fericiți, amuzanți și cu mai puține șanse să devină lideri. De asemenea, persoanele cu acnee sunt văzute ca fiind mai singuratice și cu mai puțină încredere în forțele proprii.

Pragul de vârstă al apariției acneei scade. Dacă acum câțiva ani acneea era asociată adolescenților, pragul de vârstă la care aceasta apare a scăzut, aceasta începând și de la vârsta de 9 ani.

Creșterea gradului de răspuns la tratament. Prin discuții cu medici dermatologi, elevii care au participat la seminarii au aflat că acneea nu se vindecă peste noapte. Este nevoie de o aplicare consecventă și de răbdare pentru ca tratamentul să își facă efectul. Statisticile arată că formele ușoare de acnee vor cunoaște îmbunătățiri în 12 săptămâni, în timp ce pentru formele medii de acnee rezulatele vor fi vizibile și după 26 de săptămâni.

Act smart, be cool! continuă în 2013 prin întâlniri cu tineri adolescenți din țară. Anul acesta, medici dermatologi vor suține seminarii în 3 orașe, respectiv Pitești, Constanța și Iași. În cadrul acestor întâlniri, elevii au șansa de a afla care sunt cauzele apariției acneei și de ce modalitatea cea mai eficientă de vindecare este consultarea medicului dermatolog.

De asemenea, tinerii pot intra în dialog cu medici specialiști prin intermediul site-ului getcool.ro și pe forumul de pe site. Aici sunt postate informații verificate și răspund la întrebări medici dermatologi. În plus, pe pagina de Facebook pot intra în contact cu o comunitate numeroasă de tineri.

„M-am implicat în acest proiect deoarece consider că încrederea în sine este o condiție pentru reușita în viață a oricărui om. Este esențial să crezi că poți, să știi că va fi bine și că poți avea tot ce îți dorești. Vreau să am în jur oameni de succes, care să mă ambiționeze și să mă facă fericit. Ne vedem la seminarii!”, declară Liviu Teodorescu.

Acneea este o afecţiune a epidermei apărută ca urmare a unei secreţii crescute a glandelor sebacee, fiind caracterizată prin puncte negre, puncte albe sau coşuri care apar la suprafaţa pielii. În unele cazuri, pot să apară şi leziuni mai profunde, denumite noduli sau chiste. Acneea este cea mai întâlnită boală de piele, afectând peste 80% dintre adolescenţi. Lăsată netratată sau tratată necorespunzător, poate produce cicatrici cutanate și emoționale.

Despre SRMEDCC:

Societatea Română de Medicină Estetică şi Dermatologie Cosmetică şi Chirurgicală (SRMEDCC), afiliată la Uniunea Societăților de Medicină Estetică din anul 2000 şi la Societatea Internaţională de Chirurgie Dermatologică, se implică activ în semnalarea şi dezbaterea problemelor de dermatologie cosmetică și chirurgicală, organizând anual Conferinţa Naţională de Dermatologie Cosmetică şi Chirurgicală.

INFO

www.getcool.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: