Acces online gratuit la peste 60 de reviste de cercetare internaționale de la BCU Iași

Până la sfârșitul lunii octombrie 2014, de la calculatoarele din incinta Bibliotecii Centrale Universitare ”Mihai Eminescu” Iași, bazele de date ale Palgrave Macmillan și Nature Publishing Group pot fi accesate gratuit.  Nature Publishing Group oferă astfel acces online la cercetarea științifică și medicală cu impact ridicat. Nature cea mai importantă revistă științifică internațională cu apariție săptămânală (fondată în anul 1869).

npg-palgrave-BCU Iasi

Accesul gratuit este valabil și pentru revistele de cercetare asociate Nature, cum ar fi Nature Biotechnology, Nature Cell Biology, Nature Chemistry, Nature Climate Change, Nature Communications, Nature Genetics, Nature Geoscience, Nature Immunology, Nature Materials, Nature Medicine, Nature Methods, Nature Nanotechnology, Nature Photonics, Nature Physics, Nature Plants.

În cadrul bazelor de date Palgrave Macmillan, abonații BCU Iași au acces la reviste de înaltă calitate ce cuprind informații din domenii precum științele umaniste, științele sociale și științele economice. Acest “free trial” pune la dispoziția celor interesați accesul online la peste 50 de reviste cu posibilitate de căutare în textul integral de pe întreaga platformă.

Pentru ca abonații BCU Iași să aibă parte de o cât mai bună informare asupra acestor baze de date, Nature Publishing Group și Palgrave Macmillan, împreună cu Asociaţia Universităţilor, Institutelor de Cercetare – Dezvoltare şi Bibliotecilor Centrale Universitare din România – „Anelis Plus” și S.C. E-NFORMATION S.R.L, au organizat săptămâna aceasta pentru angajați ai filialelor Bibliotecii Centrale Universitare ”Mihai Eminescu” Iași, ai Bibliotecii Universității Tehnice ”Gh. Asachi” Iași și cei ai Academiei Române, filiala Iași workshop-ul cu tema: “Subscribing and using high quality content from Nature Publishing Group and Palgrave Macmillan”. Manifestarea a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară “Mihai Eminescu” Iași, Sala “B. P. Hasdeu”.

În cadrul workshop-ului, participanții au avut parte de un tur virtual pe platformele Nature și Palgrave Macmillan, au discutat despre importanța de a fi abonat și de a consulta lucrări de cercetare de înaltă calitate și au dezbătut impactul produselor Nature și Palgrave în cercetarea științifică și dezvoltarea regională. Ultima temă abordată în cadrul workshop-ului a fost beneficiile și servicii Librarian gateway. Cei prezenți la acest eveniment au luat, astfel, contact cu reprezentanții editurilor și cu oferta extrem de generoasă de reviste din domeniile cele mai diverse și au luat cunoștință de tendințele pe plan internațional privind activitatea editorială.

Înfiinţată în 1835 ca bibliotecă a Academiei Mihăilene și înglobând fonduri care au făcut parte din fostele biblioteci ale Academiilor domneşti (cea mai veche, de pe la 1640, fiinţând la Mănăstirea Trei Ierarhi), Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iaşi este o instituţie de cultură a cărei evoluţie a transformat-o într-o componentă principală a vieţii universitare ieşene de astăzi, având rolul ei distinct, în care funcţiile sale informative şi formative se împletesc cu calitatea de tezaur al miilor şi sutelor de mii de tomuri preţioase pe care le deţine în colecţiile sale. Biblioteca „Mihai Eminescu” înseamnă tradiţie şi continuitate, un centru activ de informare, educaţie multilaterală şi valorificare a unui inestimabil tezaur.

INFO

Biblioteca Centrala Universitara Iasi

Adresa: Strada Păcurari 4 / 700511 Iaşi, România

Telefon: +40 232 264245

Fax: +40 232 261796

Email: bcuis@bcu-iasi.ro

Site: www.bcu-iasi.ro/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: