“Acasă, în miezul verii” participă la Festivalul de Dramaturgie Contemporană de la Brasov

acasa-in-miezul-verii-foto-teatru-iasi-2014Proaspăt întors de la prestigiosul Festival Naţional de Teatru de la Bucureşti, spectacolul Teatrului Naţional Iaşi Acasă, în miezul verii de Tracy Letts participă la o nouă manifestare teatrală de anvergură, Festivalul de Dramaturgie Contemporană de la Braşov, ediţia a XXV-a.
Spectacolul va deschide festivalul pe data de 24 noiembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Sică Alexandrescu. Regia spectacolului este semnată de Claudiu Goga, scenografia este concepută de Ştefan Caragiu. Pe scena braşoveană vor urca actorii : Mihaela Arsenescu Werner, Doina Deleanu, Teodor Corban, Tatiana Ionesi, Constantin Puşcaşu, Haruna Condurache, Călin Chirilă, Petronela Grigorescu, Cosmin Maxim, Doru Aftanasiu, Ioana Corban, Diana Chirilă şi Emil Coşeru.

Piesa mea este o istorie de familie

Nu este simplu să găseşti inspiraţie pentru o piesă nouă. „Facerea” piesei August: Osage County se leagă de dorinţa mea de a scrie pentru trupa de la Steppenwolf Theatre Company. Speranţa fiecărui dramaturg este să poată prin scrisul lui să atingă teme universale iar intenţia mea a fost să construiesc o poveste care să cuprindă foarte multă pasiune şi mult adevăr pentru actorii acestei trupe.

Piesa mea este o istorie de familie. (Când a fost întrebat de ce scrie atât de mult despre familie, Sam Shepard a răspuns: „Ce altceva mai este?”). Politica sistemului tribal ne este comună amândurora. Sper că August: Osage County va oferi o oportunitate artistică viabilă oricărui teatru de a învăţa că dinamica „familiei” continuă să ne formeze pe noi şi viziunea noastră despre lume.

Tracy Letts

INFO

www.teatrulnationaliasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: