# ABUZ – MAINE PLEC ACASA si Ziua în care papucii mei și-au înghițit limba @Teatru FiX

Reactor de creație și experiment Cluj revine la Iași în septembrie, la Teatru Fix, de data asta cu două noi spectacole produse în cadrul proiectului Fresh Start – rezidențe de creație.  Iașul este ultima oprire dintr-un turneu care a inclus și București și Târgu Mureș.

Așadar marți, 26 septembrie ora 19:00 vă așteptăm la # ABUZ – MAINE PLEC ACASA – Spectacol Fresh Start iar miercuri, 27 septembrie, tot ora 19:00 la Ziua în care papucii mei și-au înghițit limba – Fresh Start.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Doisprezece tineri absolvenți de teatru, în două echipe formate fiecare dintr-un regizor, un dramaturg, un scenograf și trei actori, s-au familiarizat în timpul rezidenței cu teatrul performativ și cu cel documentar, iar acum sunt pregătiți să își prezinte produsele a două luni de muncă intensă.

Astfel, pe 26 și 27 septembrie, de la ora 19:00 vă dăm întâlnire din nou cu prietenii Teatrului FiX de la Reactor.

Rezidenți: Adina Lazăr (regie), Adriana Creangă (dramaturgie), Clara Manea (scenografie), Ioana Chițu, Alexandru Chindriș (actori). Mentor: David Schwartz. După o idee de Diana Meseșan

Spectacolul #Abuz urmărește erorile din sistemul judiciar pornind de la cazul Danielei Tarău, arestată pe nedrept în perioada 2001-2002. De aici se ajunge la modul în care decurg arestările în prezent și la cum este perceput sistemul

Fresh Start este un program de rezidențe produs de Reactor de creație și experiment din Cluj-Napoca ca parte a proiectului Rezidențele Reactor. Proiectul își propune să inițieze proaspăt absolvenții de teatru în teatrul documentar și teatrul performativ, prin tehnici specifice devised theatre și în regim independent. Rezidențele includ ateliere și producții proprii care sunt prezente apoi în alte spații independente din țară și au posibilitatea de a rămâne în repertoriul permanent al teatrului Reactor de creație și experiment. Atelierele din cadrul celei de a doua ediții au fost coordonate de David Schwartz, regizor de teatru cu experiență în teatrul documentar, și Sinkó Ferenc, actor, lector la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj-Napoca, cu experiență în coregrafie și performance.

Rezidențele se adresează tinerilor absolvenți neangajați în domeniu la maxim 4 ani după absolvire, de la secțiile română și maghiară din cadrul facultăților de profil din țară. Acest proiect cultural este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

INFO

Teatru FiX

Str. Cuza Voda 10, Iasi

E-mailteatrufix@yahoo.com

Web: www.teatrufix.ro

FBwww.facebook.com/TeatruFix

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: