„ABC-ul tehnicilor de prim ajutor” pentru persoanele cu dizabilități

AFIS ABC-tehnici de prim ajutor disabilitati

La inițiativa Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” din Iași, marți, 24 noiembrie 2015, de la ora 12.00, la Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iaşi va avea loc o acțiune cu caracter special în cadrul proiectului intitulat „ABC-ul tehnicilor de prim ajutor”.

Sub genericul „Învățăm să-i ajutăm!”, doi voluntari de la Filiala Iași a Societății de Cruce Roșie din România, Ionuț Gabriel Ivanciu și Sînziana Spiridon, vor transpune în practică, pentru elevii participanți, tehnicile de bază de prim ajutor specifice persoanelor cu dezabilități.

Acest tip de activitate are ca obiectiv recunoaşterea şi înţelegerea vulnerabilităților în cazul unui dezastru, individual sau colectiv, și contracararea efectelor acestuia prin măsuri de auto-protecţie, pentru a sprijini pregătirea necesară confruntării cu consecinţele imediate ale urmărilor unor dezastre.

Susținem astfel importanța metodelor de prevenție și prim ajutor în cazul unor riscuri, dezastre care pot avea loc în timpul desfășurării activităților zilnice. Pregătirea pentru dezastre se referă la măsurile luate pentru reducerea efectelor, de a prezice și acolo unde este posibil de a preveni, de a atenua impactul lor asupra populației vulnerabile și de a răspunde și a face față în mod eficient consecințelor.

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

Web: www.bjiasi.ro

FB: www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: