A treia conferinţă naţională a clusterelor se organizează la Iaşi

Agentia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, în calitate de organizator si Ministerul Economiei, Institutul de Prognoză Economică Bucuresti, Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii si Asociatia Natională a Clusterelor din România în calitate de parteneri, organizează conferinta internatională ”Clusterele si managementul cunoasterii pentru Europa 2020”, eveniment ce se va desfăsura în perioada 22-23 septembrie 2014, în Centrul de Conferinte Unirea Iasi.

Împreună cu lectorii si moderatorii nostri vom căuta răspunsuri pentru următoarele întrebări:

  • Cum pot deveni clusterele mai competitive si cum pot contribui ele la relansarea industrială a regiunilor din care fac parte si a Europei?
  • Vor reusi programele de cooperare transnatională Dunărea 2020, INTERREG 2020, noile programe operationale să acopere toată problematica dezvoltării clusterelor?
  • Cum pot fi capitalizate rezultatele proiectelor transnationale pentru a asigura un cadru de interactiune suficient de dezvoltat si de atractiv între clusterele europene?
  • Mai avem nevoie de clustere emergente?
  • Sunt suficient de pregătiti managerii de clustere pentru a obtine certificările de calitate?

Acest eveniment doreste să aducă împreună decidenti europeni în politica de clustere, autorităti publice, organizatii de management a clusterelor din întreaga Europă, companii si membri ai clusterelor, universităti, institute de cercetare, pentru a asigura un înalt nivel calitativ, dar si pragmatic al evenimentului find programate între altele 4 atelierele de lucru, o expozitie natională si 2 evenimente de brookeraj.

Conceptul de clustere se adresează grupărilor de companii (start-up, IMM, companii mari) care acţionează împreună cu organizaţii de cercetare într-un anumit sector de activitate şi regiune în scopul stimulării capacităţii inovative, schimbului de cunoştinţe şi expertiză, creşterii numărului de interacţiuni şi al utilizării în comun a facilităţilor, contribuind efectiv la transferul de tehnologie, networking şi diseminarea de informaţii între membri.

În data de 23.09.2014, începând cu orele 15.30, se va organiza în Sala Mezanin a Centrului de Conferinte a Hotelului Unirea, un workshop interactiv dedicat exclusiv organizaţiilor de management  şi membrilor clusterelor din regiunea noastră.

Organizată cu sprijinul proiectului strategic european Cluster PoliSEE, conferinta va oferi oportunitatea prezentării si promovării rezultatelor obtinute de cei 25 de parteneri în domeniul analizei si evaluării politicilor de cluster, învătarii reciproce si specializării inteligente.

Accesul la lucrările conferintei este gratuit în baza formularului de înregistrare. Prentru a vă inscrie accesati www.events.finantare.ro.

INFO

Centrul de Conferinte Unirea, Iasi

Str. Piata  Unirii 5, Iasi – in incinta Hotelului Unirea

www.events.finantare.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: