A noua ediție a festivalului SoNoRo leagă muzical Iașul de marile oraşe ale lumii

afis-sonoro-2014-iasi

Cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo se va încheia la Iași, printr-un concert programat pe 17 noiembrie 2014. Cu un repertoriu inspirat de cele mai faimoase poduri din lume, SoNoRo „BRIDGES“ va delecta ieșenii cu piese de Ludwig van Beethoven, Johannes Brahms şi Franz Schubert, interpretate de Cvartetul Schumann și muzicienii Răzvan Popovici (violă) și Valentin Răduțiu (violoncel).

Concertul SoNoRo va avea loc la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, luni, 17 noiembrie, de la ora 19.00.

PROGRAM

Ludwig van Beethoven (1770-1827)

  • Trio pentru coarde în mi bemol major, op. 3

Johannes Brahms (1833 – 1897)

  • Sextet de coarde în sol major, op. 36

Franz Schubert (1797-1828)

  • Cvintet de coarde în do major, op. 163, D 956

BILETE

Biletele pentru acest concert sunt disponibile prin reţeaua Eventim – magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti, librăriile Humanitas, online pe www.eventim.ro, dar și la casa de bilete a sălii de concerte. Prețul unui bilet este 20 de lei, iar elevii, studenții și pensionarii beneficiază de o reducere de 50%.

A IX-a ediție SoNoRo nu este doar un liant muzical între unele dintre cele mai faimoase poduri ale lumii – Pont Neuf din Paris, Westminster Bridge din Londra, Podul Alexander Nevski din St. Petersburg, Brooklyn Bridge din New York sau Podul Radetzky din Viena, ci și o vitală punte către ediția viitoare, poate cea mai importantă de până acum, cea în care pasărea SoNoRo va împlini zece ani de existență”, spune Răzvan Popovici, directorul festivalului.

În seara concertului, ca urmare a colaborării cu Mădălina Teler, designer ceramist (“De Ceramică”), vor fi disponibile spre vânzare obiecte de ceramică unicat, integral realizate și decorate manual pentru SoNoRo.

Festivalul SoNoRo a debutat anul acesta, în premieră, în afara României, printr-un concert susținut pe 22 octombrie de mezzosoprana Ruxandra Donose și Ansamblul Raro, în renumita sală Konzerthaus din Viena. Lansarea internațională a festivalului a fost organizată în parteneriat cu Institutul Cultural Român din Viena.

Concertele SoNoRo „BRIDGES“ au avut loc de pe 31 octombrie până pe 11 noiembrie la București unde, pe lângă seratele sonore extraordinare cu care publicul deja s-a obișnuit, festivalul a inclus muzica de jazz inspirată de filmele lui Andrei Tarkovsky, în interpretarea Cvartetului Tarkovsky, cu participarea extraordinară a lui Andrei Tarkovsky Jr., dar și o seară pasională, intitulată “Over the Danube”, cu melanjul de muzică țigănească, clasică și jazz a legendarului Roby Lakatos și a ansamblului său, la Palatul Bragadiru. Concertele SoNoRo continuă de pe 14 până pe 16 noiembrie la Cluj-Napoca.

Peste 35 de artiști internaționali, membri de renume ai elitei muzicale europene, iau parte anul acesta la festival: violoniștii Boris Brovtsyn, Vilde Frang, Alexander Sitkovetsky, Hugo Ticciati și Daniel Rowland, violiștii Vladimir Mendelssohn și Răzvan Popovici, violonceliștii Anja Lechner, Valentin Răduțiu și Nicolas Altstaedt, pianiștii François Couturier și Henri Sigfridsson, clarinetistul Thorsten Johanns, fagotistul Bram van Sambeek și Cvartetul Schumann.

Înființat în anul 2006, Festivalul SoNoRo a adus muzica de cameră în prim planul vieţii culturale româneşti şi a inclus scena muzicală românească într-o reţea de festivaluri europene de înaltă ţinută. Pe lângă parteneriate cu festivaluri din Italia, Letonia, Germania, Anglia, Israel şi Japonia, SoNoRo a concertat în  unele dintre cele mai renumite săli din lume, cum ar fi Wigmore Hall din Londra, Konzerthaus din Viena, YMCA din Ierusalim şi Carnegie Hall din New York.  Din 2011, SoNoRo are loc anual în Arezzo, Italia, iar din 2013, în Sofia, Bulgaria. Ediția SoNoRo „UP” din 2013 a însemnat peste 8.000 de spectatori, 17 concerte în trei orașe și peste 30 de artiști internaționali, lansarea albumului de fotografie SoNoRo Conac, încununare a seriei anuale de concerte estivale, și a unui nou CD oficial al festivalului.

Parteneri SoNoRo Iași: Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, Hotel Select; Parteneri media: Zile și nopți, Radio HIT, AltIasi.ro, Ceașca de Cultură, WINK Public Media

Parteneri principal: BRD – Groupe Société Générale, Institutul Cultural Român; Parteneri: Fundaţia pentru Poezie „Mircea Dinescu”, Academia Europeană „Palazzo Ricci”, Montepulciano, Bayerisches Staatsministerium für Bildung und Kultus Wissenschaft und Kunst, Endorfer Hof, Bezirk Oberbayern, Chiemgauer Musikfrühling, Ensemble Raro

INFO

www.sonoro.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: