A mai ramas o saptamana pentru inscrierile la Atelierul de Scenaristica “SECVENTE”

Perioada de inscriere pentru editia a II-a a atelierul de scenaristica SECVENTE se prelungeste pana pe 27 august, ora 17:00, iar pe data de 10 septembrie, dupa analizarea scenariilor primite, va fi anuntata lista cu cei opt participanti selectati de tutori Razvan Radulescu si Alex Baciu.

Toti cei interesati sa-si inscrie scenariul de lungmetraj fictiune la Atelierul SECVENTE sunt invitati sa-si trimita aplicatia pana pe 20 august 2012. Atelierul se bazeaza pe consultari individuale cu tutorii Razvan Radulescu si Alex Baciu si cursuri intensive sustinute de Frantz Rodenkirchen, Gino Ventriglia si Marion Hänsel. La sfarsitul atelierului se va organiza o sedinta de pitching unde participantii vor avea ocazia sa-si prezente proiectele producatorilor autohtoni de film, iar scenariul declarat castigator va fi cumparat de catre Saga Film cu 5.000 de euro.

La aceasta editie, organizatorii: Asociatia culturala Secvente si Saga Film, colaboreaza cu TorinoFilmLab – workshopul AdaptLab. TorinoFilmLab este unul dintre cele mai prestigioase ateliere internationale care sustine cineasti prin activitati de instruire si finantare. Datorita acestui parteneriat, participantii selectati la editia 2012-2013 a atelierului SECVENTE vor avea acces la seminarii si studii de caz sustinute de unii dintre cei mai apreciati profesionisti europeni din domeniul scenaristicii.

Editia a II-a a Atelierului SECVENTE se va intinde pe o perioada de sase luni (septembrie 2012 – martie 2013) si va fi impartita in trei sesiuni de lucru a cate patru zile, intre care se vor desfasura consultari online.

Atelierul se adreseaza tuturor celor care au idei originale, capabili sa le transpuna intr-un scenariu de lungmetraj. Calitatea scenariilor, potentialul autorilor si diversitatea genurilor vor fi criteriile care vor sta la baza selectionarii participantilor. Astfel, sunt incurajati sa se inscrie atat scenaristii cu experienta, cat si cei care se afla la inceputul carierei.

Vor fi selectati 8 participanti care, sub indrumarea tutorilor Razvan Radulescu si Alexandru Baciu, vor lucra la analizarea, rescrierea si finalizarea acestor scenarii. Razvan Radulescu este un scenarist consacrat, sub a carui semnatura se afla filme regizate de Cristi Puiu, precum Marfa si banii si succesul international Moartea domnului Lazarescu. A fost consultant de scenariu pentru 4 luni, 3 saptamani si 2 zile al lui Cristian Mungiu si Autobiografia lui Nicolae Ceusescu, de Andrei Ujica.  In 2009 a regizat primul sau lungmetraj, Felicia inainte de toate (scris si regizat impreuna cu Melissa de Raaf). Din 2005 preda la Hochschule fur Gestaltung in Germania si la ESAV Marrakech, iar din acest an este tutor la TorinoFilmLab. Impreuna cu Alexandru Baciu a scris Hirtia va fi albastra, Boogie si Marti, dupa Craciun ale lui Radu Muntean si filmul regizat de Constantin Popescu Jr., Principii de viata. Alexandru Baciu a regizat anul trecut, impreuna cu Radu Muntean, documentarul Vorbitor.

Pe langa consultarile individuale cu tutorii, vor fi organizate cursuri intensive si studii de caz sustinute de profesionisti consacrati din industria cinematografica internationala, printre care Frantz Rodenkirchen si Gino Ventriglia.

Franz Rodenkirchen lucreaza ca si consultant pe scenarii si este selectionerul principal la TorinoFilmLab. Frantz colaboreaza si cu Binger Filmlab, unde preda ‘A la carte’- workshop “Script Editing – Six days of practice” si este tutor la TorinoFilmLab – Script&Pitch; CineLink, piata de co-productie de la Sarajevo Film Festival si la Berlinale Talent Campus, Berlin.

Gino Ventriglia lucreaza ca si story editor si tutor la TorinoFilmLab – Script&Pitch si FrameWork; cat si pentru alte programe internationale ca si: Interchange, POWR la Baltic Event si Jerusalem Film Lab. Gino preda scenaristica la Centro Sperimentale di Cinematografia, Universitatea Italiana Nationala de Cinematografie.

Mai multe detalii despre inscriere, program si regulamentul complet pot fi gasite pe site-ul www.ateliersecvente.ro.

La prima editie a atelierului SECVENTE, care s-a desfasurat intre septembrie 2011 si martie 2012, s-au inscris 141 de persoane dintre care au fost selectate 8, si scenariul ales ca si castigator de catre Saga Film a fost “Viscolul”, scris de Mihnea Dinu, un thriller cu elemente de fantastic a carui actiune se petrece in haosul retragerii din 1916, in padurile din zona Predeal-Sinaia.  Puteti citi patru dintre scenariile rezultate in urma atelierului accesand acest link:

http://editura.liternet.ro/carte/301/David-Enachescu-Muresan-Tion/Secvente.html

Atelierul este organizat de Asociatia culturala SECVENTE, in parteneriat cu SAGA FILM si TorinoFilmLab, cu sustinerea Centrului National al Cinematografiei si a Administratiei Fondului Cultural National. Parteneri media: Feeder.ro, Liternet, Cinemagia, Cinefan, Filmreporter, Cinemarx si Brands & Bears.

 

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: