A inceput concursul de educație ecologică „Școala Zero Waste” ediția 2019

175 de școli din 36 de județe au fost selectate să participe în a 7-a ediție a competiției “Școala Zero Waste”, organizată în parteneriat cu Continental Anvelope Timișoara. Județul cu cele mai multe școli înscrise este Gorj, cu 18 școli înscrise în competiție.

10.613 elevi se vor implica direct la acțiunile de educație ecologică organizate pe parcursul concursului în cadrul școlilor selectate, iar cei mai silitori elevi câștigă participarea gratuită în luna august la o tabără de educație ecologică organizată de EcoStuff Romania, ”Zero Waste SummerCamp”.

Școlile concurează pentru trofeul Scoala Zero Waste 2019 și marele premiu al competiției: o tablă interactivă, cu videoproiector și laptop. 30 de echipe din 25 de școli din 14 județe participă la Concursul de Proiecte din cadrul SZW 2019. Cel mai bun proiect propus de echipele de liceu va beneficia de un sprijin în implementare în valoare de 5.000 lei în funcție de nevoile proiectului. Perioada de desfășurare a competiției este 4 Martie – 10 Mai 2019.

Noutatea ediției cu numărul 7o reprezintă introducerea pe lângă secțiunea Clasele V-VIII a unei secțiuni pentru liceu – Clasele IX-X. Astfel, participanții beneficiază de activități potrivite vârstei și nivelului de cunoștințe. Prin activitățile destinate secțiunii Clasele V-VIII elevii sunt incurajati să petreacă mai mult timp în aer liber, să învețe să protejeze natura, să refuze articolele de unică folosință, să refolosească deșeurile și să colecteze selectiv, pentru a forma o generație de tineri responsabili față de mediul înconjurător. Secțiunea Clasele IX-Xîi îndeamnă pe participanți să caute soluții pentru protejarea mediului, să le aplice și mai mult, să-i determine și pe ceilalți din comunitate să le urmeze exemplu.

Echipele înscrise în secțiunea IX-X vor concepe proiecte ecologice pentru școala lor sau pentru comunitatea în care trăiesc. Zero Waste (Zero Deșeuri) este un concept menit să ghideze oamenii în schimbarea stilului de viață și care încurajează regândirea ciclului de viață al resurselor, astfel încât să imite modul în care natura refolosește resursele. Astfel volumul gunoaielor scade, poluarea este mult diminuată, amenințarea pentru sănătatea oamenilor, plantelor și animalelor dispare. Prin “Școala Zero Waste” organizatorii, EcoStuff Romania, își doresc să crească nivelul de educație în ceea ce privește acest vechi concept potrivit căruia nimic nu se risipește, iar deșeurile sunt privite ca resurse.

Evoluția școlilor înscrise în concurs va putea fi urmărită pe pagina de Facebook www.facebook.com/scoalazerowaste

Proiectul “Școala Zero Waste” a fost desemnat cel mai bun proiect al anului 2016 în cadrul Galei Energy Globe Award ROMANIA și a câștigat LOCUL 3 (din 178 de țări) în cadrul ENERGY GLOBE WORLD AWARDS 2017, Teehran, Iran

INFO

scoalazerowaste@ecostuff.ro

www.ecostuff.ro

www.facebook.com/scoalazerowaste

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: