A început concursul de educatie ecologica “Scoala Zero Waste”, editia 2014

“Scoala Zero Waste” este un concurs national de educatie ecologică si colectare selectivă destinat tuturor scolilor din învătământul primar si gimnazial din România. Perioada de desfăsurare a competitiei este 23 Aprilie – 30 Mai. Premiul cel mare este reprezentat de o tablă interactivă, un calculator si o imprimantă multifunctională oferit de Continental Corporation, partener al proiectului.

În lupta pentru premiu si pentru trofeul “Scoala Zero Waste 2014” iau startul 108 scoli din 33 de judete si din Bucuresti si vor fi implicati aproape 40.000 de elevi. Din judetul Iasi s-au inscris patru scoli: Scoala Gimnaziala  Chicerea, com. Tomesti, Scoala Gimnaziala Glodenii Gindului , Scoala Gimnaziala “Ion Ghica” si Scoala Gimnaziala Nr.1 din Todiresti.

Zero Waste (Zero Deseuri) este un concept menit să ghideze oamenii în schimbarea stilului de viată si care încurajează regândirea ciclului de viată al resurselor, astfel încât să imite modul în care natura refoloseste resursele. Astfel volumul gunoaielor scade, poluarea este mult diminuată, amenintarea pentru sănătatea oamenilor, plantelor si animalelor dispare.

Prin “Scoala Zero Waste” organizatorii îsi doresc să crească nivelul de educatie în ceea ce priveste acest vechi concept potrivit căruia nimic nu se risipeste, iar deseurile sunt privite ca resurse.

Din cele 108 scoli, 68 sunt din mediul rural si 40 din mediul urban. Mai sunt înscrise în competitie 4 scoli speciale, o scoală cu elevi de etnie rroma si o scoală sportivă. Judetul cu cele mai multe scoli înscrise este Timis, cu 17 scoli, urmat de Covasna cu 7 scoli înscrise în competitie.

Evolutia tuturor scolilor înscrise în concurs va putea fi urmărită si pe facebook.com/scoalazerowaste.

Cei mai silitori elevi vor putea câstiga un laptop performant, o bicicletă sau un aparat foto. Vor fi acordate si cate două mentiuni pentru cei mai harnici si implicati elevi din fiecare judet participant. Aproape 5000 de elevi sunt înscrisi în competitia pentru premiile individuale.

În plus profesorii coordonatori ai primelor trei scoli castigătoare în Concursul „Scoala Zero Waste” editia 2014 vor primi câte o tabletă, puse in joc tot de partenerul concursului, Continental. Organizatorii îsi doresc să răsplătească eforturile cât mai multor elevi implicati în acest concurs. Pe această cale invită toate companiile care doresc să se implice si să acorde premii speciale, indiferent de valoarea acestora si indiferent de judet  să ia legătura cu organizatorii la scoalazerowaste@ecostuff.ro.

INFO

Email: scoalazerowaste@ecostuff.ro

Site: www.ecostuff.ro

Pagina de Facebook: acebook.com/scoalazerowaste

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: