A fost desemnat câştigătorul concursului “Debut în regie” organizat de Teatrul Naţional Iaşi

Teatrul National Iasi logoTeatrul Naţional Vasile Alecsandri Iaşi a organizat în perioada 1 februarie-1 mai concursul de proiecte Debut în regie, ediţia I. S-au înscris absolvenţi ai studiilor de regie cu maxim două spectacole realizate(unul din ele fiind licenţa) iar portofoliul concursului a numărat 16 caiete de regie.

Pentru selecţia finală au fost alese trei propuneri dar la deschiderea plicurilor unul dintre tinerii regizori a fost respins deoarece nu întrunea condiţiile de participare. Regizorul Radu Afrim  s-a implicat decizional în evaluarea proiectelor.

CASTIGATOR

Câştigătorul primei ediţii a concursului debut în regie demarat de teatrul ieşean este Monica Olivia Grecea cu textul Şi acum de Sabine Herbeke.

Monica Olivia Grecea s-a născut la Cluj şi a studiat Litere şi Teatru( Teatrologie şi Regie) la Cluj, Dortmund, Germania( în cadrul unei burse Leonardo la Compania artscenico) şi Paris, Franţa( în cadrul unui Master de studii Teatrale la Universite Paris 3- Sorbonne Nouvelle). Din 2011 este regizor de teatru freelancer. Este interesată de dramaturgia extrem contemporană, de procesul de lucru colaborativ şi de hibridizarea imagine- sunet în spectacolul de teatru.

Proiectul câştigător va intra în lucru la sfârşitul acestei stagiuni.

După succesul înregistrat la prima ediţie , Teatrul Naţional Iaşi pregăteşte curând lansarea celei de-a doua ediţii a concursului Debut în regie.

INFO

www.teatrulnationaliasi.ro

www.facebook.com/TNIASI

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Halloween Escape Party | Master Escape

No Exi(s)t – spectacol de teatru / performance | Teatrul din Stejar

Baby Elvis | Fresh @The Trumpets

Atelier Spre 4 | Art+Design

Scrie un comentariu: