A doua cafenea literară răspândește noi ecouri

Afis-cafenea2-800

Proiectul Echos Francophones, organizat de Asociația Studenților Francofoni din Iași (ASFI), continuă cu a doua Cafenea Literară, care va avea loc pe 2 aprilie, în Librarium Palas, la ora 18.00. Discuțiile din jurul celor patru teme ale concursului: Frontiere, Rupturi, Chipurile şi Întoarcerea vor fi reluate de scriitorii Paul Gorban, Șerban Axinte și Andrei Alecsa.

Dezbateri literare și momente artistice vor contura o seară plină de inspirație, ca îndemn la creație și participare la concursul literarar din cadrul proiectului.

Competiția va avea un caracter bilingv, fiind divizată în trei secțiuni: Poezie în limba română, Poezie în limba franceză și Proză scurtă în limba română. Înscrierile se desfăşoară în perioada 5 martie-15 aprilie, fiecare participant având dreptul de a trimite o singură creaţie la fiecare dintre secţiuni, pe adresa de e-mail: echos.francophones10@gmail.com. Temele din acest an sunt orientative, inspiraţia creatoare primând. Jurizarea se va realiza între 16 şi 23 aprilie, iar câştigătorii vor fi invitaţi la Gala proiectului, pentru a fi răsplătiţi cu premii atractive.

Despre regulament şi alte detalii privind acest proiect, puteţi afla de pe site-ul www.asfi.ro sau de pe pagina de Facebook a concursului Echos francophones.

Încă de la început, acest proiect a reprezentat o reală provocare, deoarece am avut trei obiective precise: calitate, esență, inspirație. “Echos francophones” chiar se definește prin ecouri! Prima Cafenea literară a confirmat acest lucru, prin cei doi invitați, Matei Hutopilă și Ștefan Ivas, care au transformat o discuție literară în momente pe care le poți analiza la nesfârșit și din care poți extrage nenumărate idei. Aceasta este esența proiectului: oameni inspirați și literatură de calitate! Din această primă experiență, aș putea adresa nu doar o invitație în Librarium Palas, ci un îndemn la cunoaștere, literatură și inspirație, alături de trei scriitori interesanți: Paul Gorban, Șerban Axinte și Andrei Alecsa. De asemenea, acest îndemn rămâne valabil și pentru înscrierea la concursul nostru.Simona Pădurariu, coordonator al proiectului

INFO

Asociația Studenților Francofoni din Iași

Web: www.asfi.ro

FB: www.facebook.com/asfi.ro

Echos Francophones

FB: www.facebook.com/echos.fracophones

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: