A demarat programul ”Rabla”. Sint disponibile 3000 de vouchere

Cea de-a opta editie a programului “Rabla” a demarat oficial pe 5 aprilie, dupa mai bine de trei luni de asteptari din partea dealerilor auto, cu un volum initial de 30.000 de vouchere, cu o valoare nominala de 3.800 de lei (aprox. 700 euro).

Rabla 2012

Proprietarii de masini mai vechi de zece ani pot casa masina la unul dintre cele 212 centre „Rabla” la nivel national si ulterior achizitiona un autoturism nou la unul dintre cele 125 de dealeri auto care au fost autorizati in cadrul programului. Spre comparatie, daca anul trecut in Capitala din 15 unitati remat au fost autorizate doar doua, in conditiile in care celelalte nu au depus corect dosarul la Administratia Fondului pentru Mediu, anul acesta sint noua unitati autorizate.

In ceea ce priveste dealerii auto, 125 de concesionari au intrat deja in program, in timp ce 18 au fost respinsi. Pe lista celor respinsi se afla companii precum Trust Motors, Autoworld din Cluj care comercia-lizeaza marcile VW si Audi sau Nurvil din Rimnicu Vilcea.

In conditiile in care anul trecut 40% din vinzarile de autoturisme s-au realizat prin programul de casare, vinzarile unui dealer sau importator pot fi puternic influentate de participarea sau lipsa in cadrul programului.

Cu toate ca programul inca nu a demarat efectiv, pe internet deja au aparut primele anunturi de cumparari sau vinzari de tichete “Rabla” 2012. Spre exemplu, in timp ce preturile de vinzare sunt de 2.000 – 2.300 de lei per tichet, clientii care au dat anunturi de cumparare sint dispusi sa plateasca cel mult 1.500 de lei pentru un voucher. Prin programul Remat, in ultimii doi ani s-au casat aproape 306.000 de masini uzate si s-au achizitionat circa 101.800 de autoturisme noi, din care 40.300 de automobile Dacia.

In ianuarie aproape nici o masina nu a fost cumparata de o persoana fizica, iar in februarie doar citeva sute, potrivit jucatorilor din auto, care pina acum s-au bazat doar pe firme care continua sa achizitioneze flote.

Sursa: Ghidul Auto, Ziarul de Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: ,

Scrie un comentariu: