A cincea ediţie a competiţie inginereşti EBEC și-a găsit câştigătorii

ebec-iasi-2016-2

În perioada 25-26 noiembrie, BEST Iași a organizat etapa locală a competiţiei inginereşti European BEST Engineering Competition (EBEC), adresată tuturor studenţilor de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Vineri, 25 noiembrie, a avut loc Deschiderea Oficială a evenimentului care a fost urmată de prima secţiune a competiţie, Show&Tell. Studenţii au prezentat în faţa reprezentanţilor companiilor şi ai universităţii, proiectele la care au lucrat în ultimul an. Câştigătorii acestei prime probe au fost Dimitri Grigoraş şi Ştefan Marius Panaite, care au prezentat un prototip de Accelerator Magnetic Liniar. Pe locul al-II- lea s-a clasat Bogdan Nacu, al cărui proiect este un Braţ Bionic destinat persoanelor cu dizabilități, iar locul al-III-lea a fost ocupat de către Andrei Marin şi dispozitivul său de control al mijloacelor de locomoţie, precum scăunelele cu rotile.

Pe data de 26 noiembrie a avut loc competiția propriu-zisă, care a fost structurată în două secțiuni: Team Design și Case Study.

ebec-iasi-2016-1

Proba de Team Design a presupus multă îndemânare și ingeniozitate. Studenții au trebuit sa construiască din materiale neconvenţionale, un prototip pe bază hidraulică, care trebuia să ridice o serie de greutăţi de 0.3 kg, 0.6 kg şi 1 kg, să se rotească la 180 de grade şi să transporte greutatea pe o distanţă de 20 de cm. Echipa câştigatoare este Heisenberg formată din Dorin Bulbuc, Iulian-Constantin Moroșan, Tomniuc Radu și Iulian Berladean.

Pentru proba de Case Study, studenții au trebuit să găsească o soluţie pentru fluidizarea traficului din municipiul Iaşi. Aceştia şi-au testat gândirea analitică, proba incluzând şi conceperea unei analize de tip SWOT, cu beneficii şi deficienţe pentru soluţiile găsite la situaţia menţionată. Câştigătorii acestei secţiuni sunt Ioan Ursache, Delia Nechita, Angel Rusu și Cristi Lupu din echipa Union of engineers.

Câștigătorii ingenioși ai acestor două etape s-au calificat la faza regională  a competiției, EBEC România și Republica Moldova, ce va avea loc în luna aprilie 2017, la Chişinău. Finaliștii de la această etapă vor participa la etapa finală ce va avea loc în Brno, Cehia, în luna august a anului viitor.

ebec-iasi-2016-3

La nivel european, competiția se desfășoară în 86 universități tehnice, din 31 de țări, urmând ca la etapa finală să participe peste 100 de studenți.

Le urăm mult succes câştigătorilor în etapa următoare şi totodată le mulţumim tuturor studenţilor care au participat la competiţie.

Dacă te interesează mai multe detalii despre competiţie şi organizaţie, sau vrei să vezi fotografii din timpul celor două zile ale EBEC, accesează www.EBEC.BESTis.ro sau pagina de Facebook, fb.com/EBEC.iasi.

INFO

www.EBEC.BESTis.ro

www.facebook.com/ebeciasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: ,

Scrie un comentariu: