A avut loc prima proiecţie de film din cadrul proiectului „Serile filmului ieşean”

ELLA URMA 7 martie 2014Vineri, 7 martie 2014, de la ora 17.00 a avut loc la Ateneul Tătăraşi prima proiecţie de film din cadrul proiectului „Serile filmului ieşean”:  „Ella Urmă. Povestea unei vieţi”.

  • Realizator: Dragoş Zămosteanu
  • Documentarist: Laura Guţanu
  • Producători: Fundaţia EuroEd, Iaşi şi Dragoş Zămosteanu

Doamna Ella Urmă (94 de ani), prezentă la eveniment, a vorbit despre viaţa de atunci (n.r. perioada interbelică şi postbelică) mai boemă, mai romantică şi cea de acum, în care banii sunt pe primul loc. „Cu emoţie  mă aflu astăzi în Ateneul Tătăraşi, focarul de cultură al tinereţei şi studenţiei mele. Urez din suflet o activitate bogată”, a semnat Ella Urmă în cartea de onoare a Ateneului Tătăraşi.

Născută în Basarabia, la Ungheni, la începutul secolului trecut, viitoarea mare soprană, Ella Urmă, se formează în atmosfera culturală a Iaşului interbelic. “Ella Urmă. Povestea unei vieţi” este împletirea condensată a trei vieţi: viaţa personală, cariera artistică şi cea de profesor a unei personalităţi de excepţie. Sala s-a dovedit aproape neîncăpătoare pentru minunatul public căruia îi mulţumim pentru că a acceptat să dea 45 de minute din viaţă ca să cunoască o altă viaţă!

La eveniment au mai fost prezenţi Dragoş Zămosteanu, realizator, Laura Guţanu, documentarist, reprezentanţii Fundaţiei EuroEd, Iaşi, producători şi directorul Ateneului Tătăraşi, Liviu Brătescu.

Serile filmului ieşean” este un proiect  iniţiat de Ateneul Tătăraşi prin care publicul este invitat să participe la proiecţia unor filme cu şi despre Iaşi, poveşti ale locurilor şi oamenilor de pe aceste meleaguri. Intrarea este liberă, iar vizionarea se face în „Galeriile de artă”, etajul 1.

  • Următorul film din acest proiect va fi Salutări din Iaşi (75’)– 2011, realizator Dragoş Zămosteanu şi va fi proiectat în luna aprilie.

GALERIE FOTO

INFO

ATENEUL TĂTĂRAŞI

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi, Tel/fax: 0232-261.846,

e-mail:ateneutatarasi@yahoo.com

www.ateneutatarasi.ro

www.facebook.com/ateneultatarasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: