A 27-a ediție Astra Film Festival: 16 – 25 octombrie 2020

Cea de-a 27-a ediție Astra Film Festival va avea loc între 16 și 25 octombrie 2020, într-un format adaptat situației și incertitudinilor generate de pandemie.

Programul oficial va prezenta peste 50 de filme de non-ficțiune în selecții curatoriale și programe speciale. O parte dintre filme vor fi proiectate fizic, în săli din Sibiu. Filmele din program vor fi disponibile online pentru publicul de pe teritoriul României pe toată perioada și vor putea fi accesate încă trei săptămâni după încheierea festivalului.

Programul Astra Film DocTank dedicat industriei va avea loc între 18 și 23 octombrie, în format online. Activitățile vor fi orientate către dezbateri și schimburi de idei și experiență cu privire la situația actuală și previziunile post-pandemie. Secțiunea Astra Film Lab pentru dezvoltare de proiecte de documentar se va organiza și în acest an, activitățile din workshopuri, mentoring, întâlniri și pitch de proiecte umrând să se desfășoare online.

Programul complet Astra Film Festival 2020 va fi anunțat la începutul lunii septembrie. Tot atunci vor fi comunicate detalii privind accesarea filmelor și evenimentelor din cadrul festivalului.

Cu doar doi ani în urmă, când aniversam 25 de ani de Astra Film Festival, spuneam că festivalul s-a născut și a crescut sub semnul provocării. Iată-ne azi în fața celei mai dramatice provocări de până acum. E un moment de cotitură, când trebuie să re-gândim mecanismul elaborat care stă la baza inventării acelui spațiu privilegiat unde cineaștii, filmele, experții și publicul se întâlnesc și trăiesc împreună experiența intensă a zilelor de festival. Ediția care urmează e un proces de învățare din mers și o aștept cu emoție. Singurul meu regret e că, după toate probabilitățile, nu vom putea avea Astra Film Junior în format fizic. Nu vom mai vedea pe străzile Sibiului zeci de mii de copii și adolescenți mergând sau venind de la filmele noastre. Dar sunt optimist și încrezător într-un viitor împreună.” – spune Dumitru Budrala, director-fondator Astra Film Festival

INFO

Astra Film Festival

www.astrafilm.ro

facebook.com/AstraFilmFestival

twitter.com/AstraFilm

youtube.com/user/AstraFilm

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: