“8 ore peste program pentru o cauză bună” – doneaza o seara din timpul tau

Specialiștii din mai multe domenii vor face cadou 8 ore din timpul lor unor cauze bune ale orașului. Pe 31 martie 2017 va avea loc o a doua ediție a evenimentului „8 ore peste program pentru o cauză bună” ce aduce față în față reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale care au nevoie de sprijin în rezolvarea unor probleme și profesioniști ai Iașului care sunt dispuși să își doneze o seară pentru a acorda consultanță de specialitate.

8 hours overtime for a good cause” este un eveniment care se organizează la nivel internațional, fiind preluat și în România în ultimii ani. In Iaşi, prima ediţie a evenimentului a avut loc în 2015, sub organizarea Fundației Comunitare Iași și a reunit 5 ONG-uri și peste 30 de profesioniști.

Organizațiile participante au obtinut următoarele rezultate: The Grape – Strategie fundraising companii, Mai Bine – Campanie de promovare a magazinului REDU, Salvați Copiii – Strategie fundraising, Fundația Comunitară Iași – Evenimente e creștere a comunității Iași Business Angels, Speranță pentru Îngerași – Actitivăți de promovare.

8 hours overtime for a good cause” a fost o adevarată experiență pentru mine, ca fondator al unui ONG care și-a propus de la început să crească și să dezvolte comunitatea. Le suntem extrem de recunoscători tuturor celor din echipa volutarilor care au lucrat 8 hours overtime și care după eveniment s-au implicat și ne-au sustinut în continuare în evoluția noastră. Pentru “The Grape” a fost un eveniment care într-adevar ne-a ajutat și prin care am reușit să ne aducem aproape tot mai mulți susținători, cât și mulți freelanceri și startup-uri care să beneficieze de spațiul nostru de co-working.” a declarat Costina Iurașcu, co-fondator “The Grape” si participant la editia din 2015.

În anul 2017, organizarea evenimentului a fost preluat de Asociația Pentru Iași. Un al doilea apel, de data aceasta către specialiști și voluntari, va fi lansat la finalul lunii feburarie, după selecția organizațiilor înscrise și clarificarea proiectelor pe care este nevoie de consiliere. Preînscrierea este deja disponibilă pe www.iasi.8-i.ro

Asociația Pentru Iași a fost înființată la finalul anului 2015, cu scopul de a contribui la dezvoltarea Iașului și a regiunii Moldovei prin creștere economică puternică și sustenabilă, prin promovarea principiilor democratice, prin implicarea activă a cetățenilor în viața civică, prin participarea lor la vot și printr-o administrație publică competentă, transparentă și  eficientă.

INSCRIE PROIECTUL

Organizat anul acesta de Asociația Pentru Iași, evenimentul permite înscrierea, într-o primă fază, a proiectelor care au nevoie de sprijin și consiliere.  Până pe 23 februarie, organizații non-profit sau grupuri de inițiativă din județul Iași sunt invitate să își înscrie proiectul pe platforma iasi.8-i.ro/organizatii/formular-organizatii. Fie că activează în domeniul social, al culturii, proiecte pentru tineri sau în domeniul sportiv, organizațiile care au neovie de sprijin pentru a-și rezolva o problemă sau a crea o campanie de la zero pot apela la specialiștii „8 ore”.

INSCRIE-TE CA VOLUNTAR!

Perioada de aplicare pentru profesioniști se va deschide începând cu 25 Februarie 2017. Poti lasa adresa ta de email pentru a fi anunțat când te poți înscrie urmarind acest LINK

În 2016 evenimentul s-a desfășurat în 20 orașe din lume. În București, evenimentul a adunat 9 echipe de voluntari specialiști care au rezolvat 9 teme punctuale propuse de organizații non-profit. Implicarea voluntară a facilitatorilor, voluntarilor și a organizațiilor a însumat peste 600 de ore, adică 15 săptămâni de lucru ale unui angajat cu normă întreagă.

INFO

iasi.8-i.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: