8 ONG-uri din Iași caută profesioniști care să își doneze 8 ore de lucru în scop nobil

Specialiștii își pot dedica „8 ore peste program pentru o cauză bună”, vineri, 31 martie 2017, pentru a sprijini 8 proiecte locale. A doua ediție a evenimentului 8 hours overtime for a good cause aduce față în față reprezentanți ai ONG-urilor ce au nevoie de sprijin în rezolvarea unor probleme ale comunității locale cu profesioniști ai Iașului care  pot dona timp pentru a acorda consultanță de specialitate.

La ediția de anul acesta, au fost selectate 8 proiecte ale ONG-urilor locale, care vor beneficia de ajutorul pro bono al specialiștilor:

  • Plan de dezvoltare a proiectului Casa Excelenței – Asociația Cercul Excelenței;
  • Strategie pozitionare și comunicare pentru Asociația Muzicală Angeli;
  • Plan de organizare și promovare a evenimentului “1 iunie pentru toți copiii” Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România – filiala Iași;
  • Alcătuirea caietului de sarcini necesar pentru strategia de dezvoltare turistică a Iașului – Centrul de Informare Turistică Iași;
  • Strategie de fundraising pentru dezvoltarea centrului de la Asociația Surâsul Albastru;
  • Strategie de fundraising Hubrica;
  • Campanie promovare a Atelierului de serigrafie pentru tinerii cu dizabilități – Fundația Star of Hope România;
  • Strategie fundraising și finanțări pentru dezvoltarea Asociației În Dialog.

Mai multe detalii despre proiectele și obiectivele fiecărei organizații selectate se găsesc pe iasi.8-i.ro/organizatii/organizatiisiproiecte2017

Profesioniştii de care au nevoie cele 8 organizații selectate activează în domeniile: comunicare, PR, marketing, management, strategie, design, grafica, product management, fundraising, turism, finanțări europene. Acestia se pot înscrie ca voluntari până vineri 15 Martie 2017 completând formularul de pe site iasi.8-i.ro/voluntari,  prin care își pot exprima opțiunile/preferințele pentru proiectele în care se regăsesc.

Fiecare proiect va avea o echipă formată din 3 – 5 experți din domeniile de activitate căutate, un project manager și un reprezentant al organizației beneficiare. Pentru eficiență, echipele lucrează pe baza documentației pregătite din timp de organizație și structurate cu ajutorul unui mentor, expert în domeniul proiectului.

„8 hours overtime for a good cause” este un eveniment care se organizează la nivel internațional, fiind preluat și în România în ultimii ani. In Iaşi, prima ediţie a evenimentului a avut loc în 2015, sub organizarea Fundației Comunitare Iași și a reunit 5 ONG-uri și peste 30 de profesioniști.  În anul 2017, evenimentul este organizat de Asociația Pentru Iași. Cele 8 proiecte se adresează comunității ieșene și vor contribui direct și indirect la dezvoltarea mediului ONG local. Poate cel mai important aspect, este că fiecare participant își va ajuta și îmbunătăți mediul în care trăiește.

Asociația Pentru Iași a fost înființată la finalul anului 2015, cu scopul de a contribui la dezvoltarea Iașului și a regiunii Moldovei prin creștere economică puternică și sustenabilă, prin promovarea principiilor democratice, prin implicarea activă a cetățenilor în viața civică, prin participarea lor la vot și printr-o administrație publică competentă, transparentă și  eficientă.

INFO

Asociația Pentru Iași

iasi.8-i.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: