”60 MINUTES OUT OF 8640” @Underground Pub

Haideți să testăm limitele timpului într-un spectacol performance de improvizație, dezvoltat de Andreea David împreună cu actorii: Alexandra Cantemir, Maria Elena Câmpean, Genovel Alexa și Lucian Valacu.

“60 MINUTES OUT OF 8640” este un spectacol spontan, mereu surprinzător, în care performerii, prin tehnica improvizației, chestionează condiționarea socială asupra percepției personale a timpului, în cadrul unei micro-societăți temporar formate.

Trăim într-o societate agitată și în orele fiecărei zile ticsim o mulțime de acțiuni. Apoi, ne plângem că nu mai avem timp. Cine sau ce ne consumă acest timp și de ce? Avem un timp al nostru, un timp personal? Cum intrăm în timpul nostru individual și cât ne ia să ne adaptăm la el? Există vreo legătură între timpul personal al fiecăruia și timpul impus de alții? Atunci, cum se poate ieşi din blocajul dat de rutina timpului celorlalți?

Cei patru performeri construiesc în timp real dramaturgia celor 60 de minute ale spectacolului, în care timpul individual al fiecăruia se infiltrează, contaminează și condiționează timpul comun al celorlalți. Astfel, acțiunea fiecărui performer devine material de lucru și sursă de inspirație care influențează acțiunile celorlalți, iar fiecare decizie spontană determină condițiile în care următoarele decizii se vor naște. Dar ce se întâmplă dacă scurt-circuităm logica desfășurării acțiunii, iar momentul de întrerupere devine un punct zero de la care totul se reconfigurează?

INTRAREA LIBERĂ.

ANDREEA DAVID este performer și arhitect, cu formare în dans contemporan la Centrul Naţional al Dansului din București. În 2012 studiază la Viena, în cadrul bursei DanceWEBB și în 2013 la e.x.e.r.e.c.e. CCN Montpellier. Participă în festivaluri ca Impuls Tanz Vienna, Explore Dance Festiva lși Temps d’Images Cluj. În 2015, iniţiază la Centrul Național al Dansului din București, Laboratorul de Practici Comune, un cadru de lucru și experiment în grup, care susţine împărtășirea, dezvoltarea și explorarea practicilor coregrafice și performative. A colaborat și colaborează cu Adriana Gheorghe, Alina Popa, Florin Flueraș, Ingrid Berger Myhre (NO), Doris Uhlich (AT), Thomas Steyaert (BE), Mădălina Dan și Mihaela Dancs, pentru piesele sau proiectele Duet, STAFF, scores #21 methods of elimination, BlackHyperBox, Coregrafie de grup și More than Naked. “60 MINUTES OUT OF 8640” este produs de FaPt – Fabrica de Artă și Producție Teatrală în cadrul proiectului “UnderAct – Program de Rezidențe Artistice”, finanțat de Primăria Municipiului Iași prin Programul Anual de Finanțare Nerambursabilă, destinat proiectelor culturale propuse de organizațiile neguvernamentale din municipiul Iași.

INFO

Underground Pub

Galeriile comerciale Stefan cel Mare – demisol (jos la spirala)

Mobil: +4 073 500 4001

Email: contact@undergroundpub.ro

FB: www.facebook.com/Undergroundthepub

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: