6-8 noiembrie: Festivalul de Psihanaliză și Film la Iași

 

Începutul lunii noiembrie aduce filme și invitați la Ateneul Național din Iași, prin Festivalul Internațional de Psihanaliză și Film “Ecranul și Divanul”. Ediția a doua a festivalului se desfășoară în condiții speciale, sub genericul Pandemia la feminin.

Invitatul special al ediției este Andrea Sabbadini, directorul European Psycholoanalytic Film Festival (Londra, Marea Britanie).

În perioada 6-8 noiembrie 2020, vom urmări pe marele ecran filme și scurtmetraje care vor fi cine-interpretate de Irina-Margareta Nistor și pshinalizate de: Andrea Sabbadini, dr. Florian Predescu (on-line din Corsica), Matei Georgescu (on-line), Oana Paveliuc (Master Coach NLP, Time Line Therapy™& Hipnoterapie), dr. Andreea Chițu (on-line) și dr. Zina Bolea (on-line).

Duminică, la proiecția filmului 30 de ani și 15 minute, va fi prezent la întâlnirea cu publicul și regizorul Ștefan Mandachi.

Pentru că pandemia este gramatical un feminin, ca reparație, m-am gândit la o întâlnire masculin-feminin, între film și psihanaliză, în care starurile să fie protagonistele reprezentante ale sexului frumos și tandru, de la înnobilatele actrițe britanice, The Dames, la cineaste autohtone la început de drum și până la misterioasa muzică lui Ceaikovski din Concertul – și încheind cu iubirea pentru chintesența mamei ideale din 30 de ani și 15 minute! Vă așteptăm să ne psihanalizam temerile și speranțele în aceste vremuri neașteptate!”, precizează Irina-Margareta Nistor.

Programul ediției include și proiecții în premieră, film pentru copii, scurtmetraje românești cu personaje principale la feminin și proiecţie de film cu sound-design live. Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul www.cinemaiasi.ro. Preț bilet cine-concert: 20 lei. Preț bilet filme: 15 lei.

PROGRAM

Vineri, 6 noiembrie 2020

 • Ora 18.30 – Deschiderea oficială a festivalului
 • Ora 19.00 – Tea with the Dames – (regia Roger Michell) – PREMIERĂ – AP 12
  Psihanalizat de dr. Andrea Sabbadini (on-line de la Londra) și cine-interpretat de Irina-Margareta Nistor.

Sâmbătă, 7 noiembrie 2020

 • Ora 17.00 – Independența României
  cine-concert Irina Margareta Nistor & Foley’Ala  dedicat Reginei Elisabeta a României, la aniversarea căsătoriei cu Principele Carol I (3 noiembrie 1869). *Proiecţie de film mut cu sound-design live și inserturi din memoriile Regelui Carol I. Independența României: Războiul Româno-Ruso-Turc 1877 – (regia: Aristide Demetriade, Grigore Brezeanu) – AG
  Psihanalizat de dr. Florian Predescu (on-line din Corsica) și cine-interpretat de Irina-Margareta Nistor
 • Ora 19.30 – Concertul – Le concert – (regia: Radu Mihăileanu) – AG
  Psihanalizat de Matei Georgescu (on-line) și cine-interpretat de Irina-Margareta Nistor.

Duminică, 8 noiembrie 2020

 • Ora 14.00 – Câinele, adevăratul meu prieten 2 – A dog’s Journey – 2D, subtitrat – (regia: Gail Mancuso) Proiecție de film pentru copii – AG
  Psihanalizat de Oana Paveliuc (Master Coach NLP, Time Line Therapy™& Hipnoterapie ) și cine-interpretat de Irina-Margareta Nistor.
 • Ora 17.00 – Scurtmetraje românești cu personaje principale la feminin:
  Feeding friends – (regia: Răzvan Ursuleanu)
  Titus și Mirabella – (regia: Melania Crișan)
  The insiders – (regia: Maria Forrester)
  Ecce H… omulețul – (regia: Bogdan Mihăilescu)
  Psihanalizate de dr. Andreea Chițu (on-line) și cine-interpretate de Irina-Margareta Nistor. *intrarea la scurtmetraje este liberă, în limita locurilor disponibile
 • Ora 19.30 – 30 de ani și 15 minute – (regia: Ștefan Mandachi) – AG
  Psihanalizat de dr. Zina Bolea (on-line) și cine-interpretat de Irina-Margareta Nistor
  Invitat special: Ștefan Mandachi (regizor)

Ediția a II-a a Festivalului de Psihanaliză și Film Ecranul și Divanul se va desfășura la Cinema Ateneu, cu respectarea tuturor normelor de prevenție împotriva răspândirii Covid-19. Detalii despre normele de prevenție: www.ecranulsidivanul.ro sau https://www.facebook.com/FestivalulDePsihanalizaSiFilm.

Organizat de: Ateneul Național din Iași. Partener principal: ARTIS. Parteneri: Hotel Unirea, Palas, Glazurai, WINK, Cinema Ateneu, ASJ. Parteneri media: AGERPRES, Ziarul de Iași, TVR Iași, VIVA FM, Radio România Iași, Evenimentul Regional al Moldovei, inoras.ro, Iași Fun, Radio HIT, Gold FM

INFO

www.ecranulsidivanul.ro

www.facebook.com/FestivalulDePsihanalizaSiFilm

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: