500 de ieseni au pedalat sub semnul sănătătii (GALERIE FOTO)

BikeVibe, 14 iulie 2013

Aproximativ 500 de ieseni au participat duminică, 14 iulie, la turul ciclist Arcadia BikeVibe, umplând de viată, de culoare si de voie bună esplanada Palatului Culturii si apoi întregul traseu parcurs pe biciclete. Recordul de participare arată că pasiunea pentru ciclism trece dincolo de vârstă, statut sau preocupări, si că ocaziile ce aduc oamenii împreună, sub semnul unei idei inspirate si al unui mesaj pozitiv, sunt necesare si binevenite.

O duminică însorită de vară, cu miros de vacantă si aer de sărbătoare. Încă nu e foarte cald, iar aerul e proaspăt si cerul senin. În fata Palatului Culturii încep să sosească primii biciclisti, cu mult înainte de ora anuntată pentru eveniment.

Echipa Arcadia se organizează. Amplasează mese pentru distribuirea tricourilor BikeVibe, aranjează standul principal, descarcă din masini nenumăratele materiale necesare pentru derularea actiunii. Se conectează la curent automatele de apă – rezervele aduse, 120 de litri de apă în total, se vor dovedi salvatoare pentru biciclistii însetati. Pe diverse mese se asează flyere, bomboane, mere, bilete de tombolă, insigne pentru copii curajosi, pixuri, liste peste liste cu numele participantilor înscrisi. Echipa Arcadia care asigură asistenta medicală a evenimentului stă grupată lângă ambulante, pregătită de actiune. Echipajele de politie si jandarmi înconjoară locul si se asează în formatie.

Partenerii actiunii aranjează într-o parte sistemul de sonorizare, în cealaltă parte biciclete IˈVelo ce vor fi închiriate gratuit, iar pe stâlpii ce mărginesc intrarea în scuar se montează banner-ul BikeVibe. Când toate acestea se termină, locul e deja întesat de biciclete. Cu mic, cu mare, în familie sau cu prieteni, zâmbitori sau preocupati de detaliile de organizare, îmbrăcati lejer în tinută sport sau arborând costume sofisticate de ciclism, nerăbdători sau pur si simplu relaxati, aproape 500 de ieseni asteaptă ca turul ciclist Arcadia BikeVibe să înceapă.

Asa cum spune o expresie celebră, ceea ce a urmat e deja istorie. O poveste frumoasă despre felul în care pasiunea comună pentru mersul pe bicicletă a putut aduna la un loc o multime de oameni diferiti. O participare peste asteptări, care a adus imensă bucurie echipei Arcadia si ceva bătăi de cap pentru organizare. Dacă tricourile BikeVibe si alte surprize pregătite s-au dovedit insuficiente, aceasta arată doar faptul că ideea a fost bună si că iesenii au nevoie de mai multe astfel de propuneri de timp liber. Pedalând pe traseul stabilit, impresionantul grup de participanti a transmis mesajul „sănătătii prin miscare” si a fost dovada vie a faptului că mersul pe bicicletă este un sport îndrăgit, o excelentă metodă de relaxare si de deplasare prin oras.

Iar după întoarcerea din cursă, tragerea la sorti a celor 50 de premii din tombola BikeVibe a adăugat evenimentului stropul necesar de emotie, desemnându-i pe cei mai norocosi dintre participanti: ei au primit servicii medicale marca Arcadia, abonamente la sala de gimnastică si vouchere pentru mobilier, produse de agrement si un weekend la munte.

La final, inspirată de atmosferă, de gândurile bune ale tuturor si mai ales de zâmbetele si energia din jur, echipa Arcadia a anuntat transformarea turului ciclist BikeVibe într-un eveniment anual, prin care îsi va marca „ziua de nastere” în fiecare vară.

Prima editie BikeVibe a fost dedicată împlinirii a 3 ani de activitate de la lansarea grupului Arcadia ca retea medicală integrată, cu servicii complete de sănătate pentru adulti si copii. Astăzi, Arcadia înseamnă 2 spitale, 2 policlinici, 2 centre de imagistică medicală, 1 unitate publică de prim-ajutor si 1 unitate de servicii medicale mobile. Echipa medicală ce numără peste 270 de medici si peste 150 de asistenti medicali si membri ai personalului auxiliar este pregătită să ofere, la cele mai înalte standarde, servicii de diagnostic si tratament în circa 40 de specialităti medicale, chirurgicale si conexe. În fiecare lună, în unitătile medicale ale retelei se efectuează peste 10.000 de servicii de policlinică, peste 260 de interventii chirurgicale si 50 de proceduri de cardiologie interventională, peste 60 de nasteri si peste 1.500 de explorări imagistice. În cei 3 ani de activitate, serviciile medicale Arcadia au atras peste 175.000 de pacienti unici.

GALERIE FOTO

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: