50 de ciclisti ieseni au pedalat in patria livezilor si viilor

Comarna este cunoscuta drept patria livezilor si viilor. Comuna ascunsa printre dealuri superbe se afla la aproximativ 30 de kilometri de Iasi si este renumita pentru ciresele sale gustoase.

In ciresar, ce tura de cicloturism mai frumoasa decat la Sarbatoarea cireselor de la Comarna, eveniment organizat anual de localnici. Cu aceasta ocazie, ProBikeAddiction a anuntat o tura la care au raspuns prezent nu mai putin de 50 de ciclisti. Bucuria noastra este ca au acceptat provocarea si persoane care nu mai mersesera pana atunci trasee de 60 de kilometri dus-intors. Suntem si mai fericiti pentru ca la final au declarat ca ar repeta experienta.

Drumul a fost de dificultate medie – cu doua urcusuri mai importante si portiuni de drum pietruit. Odata trecuta de Tomesti, coloana de ciclisti care s-a intins pe mai bine de un kilometru a facut dreapta spre Chicerea pentru a strabate padurea racoroasa inainte de a ajunge in capatul satului Comarna, la troita de lemn. De acolo drumul a oferit privelisti panoramice asupra dealurilor cu vii si livezi ale comunei. Graul auriu a fost cadru superb pentru fotografii, iar dudele aromate, desi ne-au patat mainile si adidasii au fost pur si simplu deliciose.

Odata ajunsi la locatia Sarbatorii am fost putin uimiti ca nu am mai prins nici o cireasa – se pare ca desi evenimentul se numea Sarbatoarea cireselor, Editia a VI-a, sezonul  gustoaselor fructe trecuse. Cu toate acestea, am gustat din vinul alb de Comarna, cas proaspat si rosii mari de gradina si ne-am bucurat de ospitalitatea localnicilor cu care nu am ezitat sa ne prindem in hora moldoveneasca. Am primit chiar si o Cupa de la organizatori care astfel au dorit sa ne incurajeze plimbarile in sate obisnuite moldovenesti. Am plecat cu voie buna spre Iasi cu amintirea unei zile minunate si a unei experiente pe care abia asteptam sa o repetam.

Probikeaddiction a organizat duminica, 29 iunie 2014 tura de cicloturism la Comarna in cadrul proiectului „Cicloturismul ca solutie” castigator al Programului national Idei din Tara lui Andrei. „Dorim sa oferim o alternativa de petrecere a timpului liber pentru tineri, elevi si studenti prin dezvoltarea turismului in zona rurala de deal si munte a Moldovei – organizarea de ture cicloturistice tematice, personalizate”, se arata in proiect.

Parteneri: Fundatia Centrul de Mediere si Securitate Comunitara

INFO

www.probikeaddiction.ro

www.facebook.com/Probikeaddiction


ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: