4yM – Film la Meru #Expirat @Kinedok

 

Meru Iaşi împlinește 4 ani alături de voi. +2ani înainte prin Clubul Creatorilor. Sărbătoresc acest moment printr-o serie de evenimente care se vor desfășura pe parcursul întregii săptămâni, în perioada 2 – 8 octombrie.

Marti, 3 octombrie 2017, începând cu ora 20:00, la cafeneaua Meru, ieșenii sunt invitați la următoarea proiecție din cadrul celei de-a treia ediții a programului KineDok powered by One World Romania la Iași. De data aceasta vă invităm să vizionați un filmul documentar Expirat / Expired / Utgått på dato, Norvegia.

Expirat/Expired/Utgått på dato
|Kieran Kolle|Norvegia | 2017 | 54 minute |
Producer, Co-producer, Production companies: Elisabeth Kleppe Ingebjørg Aarhus Braseth
Cinematographer: Kieran Kolle
Editing: Morten Øvreås
Sound: Jorunn Børve Eriksen
Music: Øyvind Vie Berg
Starring: Even Nord Rydningen | Frikk Kvamme | Alexander Benjamin | Kieran Kolle
Limba vorbită: Norvegiană | Subtitrare în limba română

Niște tineri plănuiesc un tur pe biciclete de-a lungul Norvegiei pentru a atrage atenția asupra problemei risipei de alimente, singurul impediment fiind propia lor regula: nu vor consuma decât mâncare aruncată pe timpul cursei de aproximativ 3000 km.

În bogata țară a Norvegiei, risipa de alimente este o problemă imensă cu nicio soluție aparentă. Un grup de patru tineri decide să facă ceva pentru a crește gradul de conștientizare a problemei și să inițieze schimbări sociale și voința politică de a lua măsuri în legătură cu acest lucru.

Ei plănuiesc un tur de 5 săptămâni pe bicicletă, din nordul Norvegiei către sud – aproximativ 3000 kilometri – un efort uriaș care necesită ca ei să consume multă mâncare nutritivă pe parcursul drumului. Singura problemă este de altfel chiar propria și unica lor regulă: Toate mesele trebuie să provină din alimente aruncate.

Deși sarcina pare dificilă, pe drum întâlnesc multe persoane care îi ajută și care s-au săturat să vadă mâncare bună în tomberoane. Exploatarea produselor expirate nu a avut niciodată un gust atât de bun.

În 2015, Asociația One World Romania a lansat KineDok, un program de distribuție alternativă de film documentar ce își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. One World Romania continuă programul pentru al treilea an consecutiv în mai multe locații alternative, vechi și noi.

În cadrul celei de-a treia ediții, 16 documentare incitante vor fi proiectate în peste 25 de spații neconvenționale din fiecare țară participantă: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, România, Polonia, Norvegia și Bulgaria. O parte importantă din misiunea KineDok este de a merge în orașele mici și de a folosi spiritul local al barurilor, al galeriilor și al altor locuri populare. Aceste locații oferă o alternativă  pentru întâlnirea dintre filmul documentar și public și creează o atmosferă intimă în care vizionarea și dezbaterea unor probleme curente, alături de regizori și experți, devine o experiență.

INFO

Meru Iasi

Bd. Carol I,nr. 3, Casa cu pasaj, Et. 1

E-mail: meru.contact@gmail.com

www.facebook.com/MeruIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: