3 zile de artă și muzică – Festivalul „La Vie” revine în această toamnă

Între 8 și 10 septembrie 2017, la Crama Gramma din Bârnova (Iași) va avea loc cea de-a doua ediție a Festivalului „La vie”. Dezvoltat de Oddity Events, „La Vie” se concentrează pe crearea unei legături armonioase între cultura vinului și cea a muzicii și a artelor libere, construind astfel pentru doritori o experiență educativă și de agrement.

Pe parcursul celor trei zile de festival, publicul participant se va putea bucura de experiențe gastronomice, ateliere de cultura vinului și degustări, activități sportive și instalații artistice. Pe scena amenajată în cadrul natural de la Crama Gramma vor concerta 12 trupe live și DJ’s, după cum urmează: Trupa Spam, CANAF, Fine, it’s pink, Westroot, soul Serenade, Corbu, Straight from the bottle, El Negro, Marcian Petrescu & Trenul de noapte, Maria Răducanu, Nightloosers și Fanfara Transilvania.

Având în vedere succesul de care s-a bucurat festivalul în rândul familiilor tinere cu copii, organizatorii au pregătit spații special gândite pentru activitățile educative destinate celor mici: ateliere, animații, spectacole, jocuri de prezentare creativă, momente de clovnerie cu baloane și alte surprize. Pentru a promova un stil de viață sănătos, organizatorii încurajează participanții să vină la festival cu bicicletele, pregătind trasee speciale pentru biciclete, parcare pentru acestea și cadouri pentru curajoșii care acceptă provocarea de a ajunge la festival pe două roți.

Ideea petrecerii unei zile de weekend pe un teren viticol a adunat în ediția trecută un public numeros și exuberant. Ne-am bucurat de ecouri pozitive în spațiul public, de aceea am decis să extindem în 2017 oferta festivalului. Timp de trei zile, ne pregătim pentru un public de trei ori mai numeros și vom organiza un număr dublu de concerte, o multitudine de activități cu tematică viticolă și vom extinde activitățile recreative, atât pentru adulți, cât și pentru copii.” – a declarat Adrian Murariu, Director Artistic al Festivalului „La Vie”.

Festivalul va începe vineri, 8 septembrie, începând cu ora 16:00, sâmbătă și duminică urmând ca activitățile să se desfășoare de la prânz, începând cu ora 12:00. Programul va include tururi ghidate în vie, workshop-uri oenologice și tehnice, ateliere de degustare și concerte. De asemenea, organizatorii au decis să extindă și zona de preparare și vânzare a mâncării, furnizorii oferind anul acesta o gamă bogată de produse pentru festivalieri.

BILETE

Biletele de intrare la festivalul „La Vie” pot fi procurate la locațiile partenere: Libăria Cărturești din Palas Mall și Cafeneaua FIKA din zona Piața Unirii. Înainte de începerea evenimentului, abonamentele de trei zile vor costa 90 lei/ persoană sau 35 lei/ zi, iar începând cu data de 8 septembrie, biletele vor costa 50 lei/ zi, nemaifiind posibilă achiziționarea de abonamente. Achiziționate la fața locului biletele de o zi vor costa 50 lei/persoana. Biletul de o zi poate fi folosit în oricare dintre cele trei zile și este valabil pentru o singură intrare, iar copiii cu vârsta până în 14 ani, însoțiți de adulți, beneficiază de gratuitate. De asemenea, copiii cu vârste cuprinse între 14-18 ani pot participa doar cu acordul părinților si vor achiziționa bilete la preț intreg.

Organizatorii anunță că 10% din încasările rezultate din vânzarea de bilete va fi direcționat către proiectele Fundației Comunitare Iași. „Ne dorim ca „La Vie” să fie un festival al comunității. Credem că astfel susținem grupurile de inițiativă și facem un mic pas spre responsabilizarea ieșenilor. Unde-s mulți, puterea crește si astfel investim in viitorul Iașului!” – a declarat Raluca Moiseanu, organizator al festivalului.

Evenimentul este organizat de Oddity Events, în parteneriat cu Crama Gramma, Camera Agricolă Județeană Iași, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași și al Primăria Comunei Bârnova. Evenimentul este susținut de Conduent, Edurom, September Studio, aPunct, Hotel Unirea Iași, Viva FM, WINK, Radio Hit, Ziarul de Iași. Festivalul a pornit de la ideea punerii în valoare a potențialului vitivinicol din zonei Moldovei și de a oferi o alternativă culturală sănătoasă de petrecere a timpului liber la început de toamnă. La ediția pilot din anul 2016, care a durat o zi, festivalul s-a bucurat de peste 2000 de participanți, recunoaștere oficială din partea Minsiterului Turismului, prin Autoritatea Națională pentru Turism și numeroase aprecieri pozitive din partea artiștilor invitați.

INFO

www.facebook.com/vinoinvie

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: