25.000 de oameni au sarbatorit Iasul, ieri seara (FOTO, VIDEO)

sarbatorile-iasului-2014

Ieşenii au participat în număr mare atât la tradiţionala  retragerea cu torţe, cât şi la spectacolul de pe scena amplasată în faţa Palatului Culturii. Sute de persoane au urmărit marşul desfăşurat de la Muzeul Unirii până la Palatul Culturii şi au fotografiat militarii care au mărşăluit cu torţele aprinse.

Primăria Iasi i-a adus pe Marius Moga, Smiley şi Loredana Groza care au cântat până la ora 22.40, absenţii de aseară fiind Pavel Bartoş şi Tudor Chirilă, anuntati initial de Primaria Iasi. În locul lui Pavel Bartoş, municipalitatea l-a adus ca prezentator pe Vlad Baba. Concertul de miercuri seară a adunat peste 25.000 de ieşeni, conform estimărilor făcute de jandarmi.

Primul care a urcat pe scenă în aplauzelor miilor de oameni adunaţi în faţa scenei a fost Marius Moga. A cântat doar 20 de minute, restul momentului fiind susţinut de What’s Up, Liviu Teodorescu şi Shift, aceştia fiind prezentaţi ca fiind membrii familiei Demoga. Marius Moga a energizat publicul cu ultima sa melodie, „Pe barba mea“ şi după doar trei melodii interpretate şi-a făcut un „selfie“ pe scenă cu publicul în spate şi a plecat.

Smiley a fost aplaudat minute în şir, chiar inainte de a urca pe scenă. „Vai de capul meu, câtă lume!“ a exclamat artistul când si-a facut aparitia in faţa publicului. A cântat aproape o oră, timp în care publicul i-a fredonat melodiile, l-a aplaudat şi a dansat.

Loredana Groza a încheiat concertul cu un show excelent. A urcat pe scenă pe la 21.30 şi a cântat aproape o oră, interpretând atât melodiile foarte cunoscute publicului, cât şi piese populare sau lăutăreşti, mai putin cunoscute.

Loredana s-a remarcat  prin prezenţa foarte energică, cât şi prin costumaţia colorată şi diversă. A schimbat costumele de cel puţin trei ori pe parcursul concertului. Si-a încheiat concertul cu o horă moldovenească.

În jurul orei 22.40, când a terminat Loredana de cântat, erau adunaţi în centrul oraşului peste 25.000 de persoane, conform estimărilor pe care le-au făcut jandarmii. Oamenii au urmărit concertul de la Teatrul Luceafărul, din zona Palas, până în faţa Palatului spre Podu Roş, precum şi de pe bulevardul Ştefan cel Mare, pana  aproape de Piaţa Unirii.

Multi dintre cei prezenţi au venit pentru focul de artificii:  „Am venit şi aseară în centru pentru că am crezut că e concert şi foc de artificii. De aici mi-au spus să revin în seara asta şi am ieşit cu colegii să mă distrez. Artificiile le aşteptăm cel mai mult“, ne-a spus Roxana, una dintre tinerele venite la concert.

Focul de artificii nu a dezamăgit. Timp de 20 de minute, pana in jurul orei 23:00,  întunericul a fost spulberat de spectacolul de lumină şi culoare, spre încântarea publicului.

GALERIE FOTO

Sursa: Ziarul de Iasi; Foto: Dan Luca, Ziarul de Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: