25.000 de euro premii pentru ideile de proiecte ale tinerilor din Moldova

Tinerii din regiunea Moldova sunt aşteptaţi să câştige premiile puse la bătaie în cadrul competițiilor de idei Future Makers și Social Impact Award.

“În România, un sfert dintre tineri vor să pornească o afacere, însă doar 1% o fac. Noi credem că pregătirea antreprenorială, bani cu care să își testeze ideile, o comunitate de mentori care să îi sprijine și conexiuni internaționale cu tineri antreprenori de vârsta lor din alte țări îi vor ajuta pe mulți dintre ei să aibă curaj să le pornească și să rămână în țară să le construiască. Competițiile pe care le organizăm în România, cu programele lor educaționale, pregătesc 2000 de tineri pe an, în parteneriat cu șase universități și 20 de organizații de tineri”, Oana Țoiu, fondator Social Innovation Solutions.

În perioada 27-29 martie, Social Innovation Solutions, Global Shapers Bucharest Hub și Universitatea Alternativă vor organiza ateliere de antreprenoriat gratuite unde tinerii își pot pregăti ideile de proiecte pentru viitor:

  • Pe 27 martie, de la ora 17:00, la Casa de Cultură a Studenților;
  • Pe 28 martie, de la ora 12:00, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza ;
  • Pe 29 martie, de la ora 11:00, la Fab Lab .

Pe 28 martie, de la 10:00-16:00, echipa proiectelor va prezenta la standul de la RIUF Iași (Palas Congress Hall) oportunitățile de a participa la conferințele internaționale și de a câștiga premiile de 25.000 de euro, iar cei pasionați de idei de impact pentru viitor pot câștiga doar pe 28 martie la stand, o invitație dublă la festivalul Awake.

Înscrierile la competiții se fac pe www.futuremakers.ro și https://romania.socialimpactaward.net.

Programele sunt finanțate de Fundația Coca Cola, Enel, BCR. Evenimentele din Moldova sunt organizate împreună cu partenerii noștri locali, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Liga Studenţilor Electrotehnişti Iaşi, Uniunea Studenţilor din România, Fab Lab și Educativa.

 

Social Innovation Solutions este o organizație de sprijin pentru inovare şi antreprenoriat social.
Global Shapers Bucharest Hub este o iniţiativă a World Economic Forum, parte dintr-o reţea internaţională de 400 de oraşe dezvoltată și condusă de tineri. Universitatea Alternativă este un program de învăţare personalizat și bogat în experiențe, cu scopul de a oferi sprijin în creşterea unor tineri capabili să genereze impact în societate.

INFO

www.futuremakers.ro

romania.socialimpactaward.net

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: