„24/24″, instalatie expozitionala de Rodica Grosu

24-24-instalatie-expozitionala-de-rodica-grosu-afis-iasi-2014O noua editie a programului Carte blanche aux jeunes créateurs

  • Curator: Catalin Gheorghe
  • Galeria „Benjamin Fondane” (Institutul Francez Iasi)
  • Perioada expunerii: 11 iunie – 10 iulie 2014
  • Deschiderea: 11 iunie 2014, ora 18.00
  • Proiect aplicat in cadrul programului „Carte Blanche aux Jeunes Créateurs”, sustinut financiar si logistic de Institutul Francez Iasi in parteneriat cu Vector Studio (UAGE).

24/24 propune un studiu vizual, respectiv o cercetare conceptuala si performativa atat asupra semioticii spatiului urban, a instabilitatii perceptiei, a functiilor miscarii, a calitatilor luminii, a variatiilor temporalitatii, a efectului de arhivare, a transferului imaginii intre medii, a muncii artistului, cat si a conditiei picturii contemporane, nu doar in raport cu documentarea fotografica.

Situata intr-o piata publica, Rodica Grosu analizeaza observational, ca si cum ar asista la o autopsie, distribuirea spatiala a cladirilor,
modificarea punctelor de vedere, atmosfera conjuncturala a intersectarii sensurilor privirii, geometriei locurilor si axelor timpului.

Interesul ei critic este deconspirat pe masura ce te implici in logica secretului lucrarilor. Se considera ca actul critic trebuie sa fie direct, la obiect; in anumite momente ale artei, insa, mesajul critic poate fi obliterat si doar sugerat publicului, pentru a-l implica activ.

Expozitia 24/24 se bazeaza pe proiectul 24/24 realizat de Rodica Grosu in cadrul programului de Masterat in Arte Plastice – Pictura la Facultatea de Arte Vizuale si Design a Universitatii de Arte „George Enescu” din Iasi.

INFO

Institutul Francez Iasi

bd. Carol I nr. 26, Iasi

Tel.: 0232.267.637, 0788.437.485 sau 0769.056.203;
E-mail: equipe.iasi@institutfrancais.ro;

www.facebook.com/pages/Institut-francez-Iasi

www.institutfrancais-roumanie.com/index/language/ro

PE ACEEASI TEMA:

Festival de Artă Balcanică: Expoziția „Portrete în Balcani: Rădăcini postmoderne”

Ziua Internațională a Cărții la MNLR Iași

EXPOZIȚIA TABEREI DE CREAȚIE – ,,DUNĂVĂȚUL DE JOS- DELTA DUNĂRII”

Expoziţie „Femei celebre ale României”

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

”Călătorie la 1900”: Gesturi de noblețe

Centenarul Sfârşitului Războiului de Întregire a Neamului

Black Glue – YOLO

Nou val de confirmări la Fall in Love Festival: Underworld, De La Soul, Robin and The Backstabbers, Soundopamine, Karpov not Kasparov și Otherside

Scrie un comentariu: