200.000 de euro pentru proiectele inscrise in competitia ”Tara lui Andrei”

Tara lui Andrei - infografic

Petrom acordă finantări de 200.000 de euro românilor care  vor să rezolve problemele comunitătilor; Până pe 16 aprilie, românii cu initiativă îsi vor putea înscrie proiectele în competitia „Idei din Tara lui Andrei”; În competiţie se pot înscrie persoane fizice, organizatii nonguvernamentale, institutii publice si de învătământ; În judetul Iasi,2 proiecte câstigătoare în 2013 demonstrează că se poate. Ele s-au transformat în realitate cu ajutorul finantării Petrom- „Cicloturism-soluţie” si „UpsideDown – accesorii din materiale neconventionale”;

În cadrul editiei din 2014 a competitiei „Idei din Tara lui Andrei”, compania Petrom oferă finantări în valoare totală de 200.000 euro pentru proiectele care rezolvă probleme de mediu, educatie sau care contribuie la dezvoltarea comunitătilor din România. Românii din toată tara sunt asteptati să înscrie ideile lor pe www.taraluiandrei.ro. În competiţia prin care Petrom încurajează initiativele sustenabile se pot înscrie atât persoanele fizice, cât si organizaţiile neguvernamentale, instituţiile publice şi de învăţământ din orice localitate din România.

În acest an, perioada de înscriere în competitie este 24 februarie – 16 aprilie. Votul public va avea loc între 22 aprilie si 15 mai si va conta în proportie de 40% în clasamentul final, iar jurizarea va avea o pondere de 60%.

Cicloturismul ca solutie” este un proiect prin care ne propunem să aducem turisti pe bicicletă din Iasi, Vaslui, Negresti, în comune sărace din zona Moldovei. Motivatia este simplă, am descoperit locuri si oameni minunati, etaloane clare ale satului românesc. Entuziasmul ne este împărtăsit – am reusit să promovăm până acum proiectul în presa localăsi ni s-a confirmat ideea că multi dintre noi nu stiu ce frumuseti sunt la 10-20-30 de kilometri de casă. Am profitat de preturile bune la biciclete si am făcut cele câteva achizitii de care avem absolută nevoie. La inceputul lunii mai va avea loc lansarea pentru public,atunci vom avea cel putin trei trasee gata. La finalul verii vom avea si un ghid de trasee, gratuit, la îndemana oricui doreste să parcurgă pe bicicletă regiunea. Cu ajutorul Tării lui Andrei suntem siguri ca se poate să aducem turisti în zona rurală saracă a Moldovei. De ce nu s-ar putea atunci ca tot mai multe persoane să descopere cât de frumoasă este Romania, pe bicicletă?“- Ioana Popa, initiatoarea proiectului „Cicloturism-soluţie”, câstigător al unei finantări de 5.000 de euro în cadrul competitiei din 2013.

Proiectul „Cicloturism-soluţie”, iniţiat de Ioana Popa, îşi propune să atragă turişti în zone sărace din Moldova, dar care au potenţial de a-şi valorifica bogăţia naturală şi culturală. Partenerii de la Fundaţia Centrul de Mediere şi Securitate Comunitară Iaşi îşi vor direcţiona activităţile legate de cicloturism către 13 comune din judeţele Iaşi şi Vaslui, membre ale Grupului de Acţiune Locală “Ştefan cel Mare”.

Upside Down – accesorii din materiale neconventionale, e un proiect initiat de Asociatia REVERSIBIL. Acestia cred în importanţa folosirii materialelor reciclabile pentru a confecţiona obiecte noi. Filozofia lor include „recycling”, dar şi „upcycling”. Mai mult decât activităţile de informare şi conştientizare a publicului în legătură cu problemele care afectează mediul înconjurător, asociaţia îşi doreşte să eficientizeze treptat sistemul de administrare a deşeurilor din Iaşi şi să dezvolte atelierul de producţie de bunuri realizate din materiale neconvenţionale.

„Idei din Tara lui Andrei” continuă traditia competitiei „Orasul tău”, începută în 2009. În cei 4 ani de activitate,  competitiaa contribuit prin finantăride peste 500.000 de euro la dezvoltarea comunitătilor din România. Aproximativ 1.000 de români si-au înscris în competitie ideile pentru dezvoltarea comunitătilor din România, iar 89 dintre acestea au devenit realitate cu finantare din partea Petrom. Mai multe informatii despre competitie si despre proiectele câstigătoare din editiile anterioare găsesti pe www.taraluiandrei.ro.

Tara lui Andrei sustine proiecte inspirând comunitătile din România să intre în actiune si să-si schimbe viata în domenii cheie: crearea de locuri de muncă, acces la educatie non-formală si cultivarea spiritului civic. Valorile Țarii lui Andrei sunt spiritul civic, spiritul de întreprinzător, educatia (non-formală) si inovatia. Tara lui Andrei este o mare comunitate orientată către solutii, o comunitate a celor care nu se dau înapoi de la a lupta pentru a-si transforma initiativele în realitate. Cetătenii Tării lui Andrei sunt oamenii cu spirit de lider, orientati către solutii.

INFO

www.taraluiandrei.ro

www.petrom.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: